https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Predanovcih se je pričel 5. Turnir za »Naj kartaša« Krajevne skupnosti Brezovci

Predanovci, 22.01.2017 ob 11:00  

Krajevna skupnost Brezovci je spet priredila turnir v kartanju »šnopsa«. To soboto so se ljubitelji igre »šnops« pomerili v Predanovcih.

Tako kot prejšnja leta, bodo tudi letos turnirji potekali v vsaki izmed vasi KS Brezovci, torej v Lemerju, v Predanovcih in v Brezovcih. Na turnirjih lahko tekmujejo izključno krajani KS in tisti, ki so nekoč živeli v KS. Hkrati se vodi lestvica, da se bo po zaključku turnirjev videlo, katera je najuspešnejša vas. V Predanovcih se je med sabo pomerilo 31 moških in žensk veščih kartanja »šnopsa«. Preden pa so kartaši zavzeli svoja mesta, so razložili pravila igre in žrebali pare za igro.

In nato je prostor zavzela tišina, saj se je turnir začel. Tako se je v soboto v Predanovcih iskal odgovor na vprašanje: »Kdo bo naslednji najboljši »šnopsaš« v KS Brezovci?« Po koncu turnirjev bodo prvi trije tekmovalci prejeli pokale in priznanja »Naj kartaš« KS Brezovci. Februarja se bodo »šnopsaši« pomerili še v Lemerju in v Brezovcih. KS Brezovci vabi tako že danes vse krajane in krajanke, da se jim pridružijo, da najdejo novega ali starega »Naj kartaša« KS Brezovci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2017 ob 12:13 gost

      pričakujemo tudi rezultate tega kartanja!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2017 ob 12:21 ijabitata gost

      slika 21 zdaj glij de šla gor!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.