https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Dva milijona za nogometno akademijo v Lendavi

23.1.2017  

Orbanova vlada namenja kar dva milijona evrov za ustanovitev nogometne akademije v Lendavi. Madžarsko narodno skupnost, ki živi v Sloveniji madžarska vlada tako podpira vse izdatneje.

Madžarski premier Viktor Orban je velik ljubitelj nogometa, nad katerim je navdušen tudi prvi mož krovne manjšinske madžarske organizacije Ferenc Horvat. Orban in Horvat sta se pogovarjala o nogometu in tako je padla odločitev, da bo akademija zrasla tudi v Lendavi.

Za izvedbo projekta imajo na voljo le dobro leto. Približno dva milijona evrov pa sta že v blagajni madžarske samoupravne skupnosti.

Zgradili bodo manjkajoče športne objekte in dijaški dom. Otroke želijo vzgajati že od vrtca. Ob nogometu pa želijo razvijati še žensko odbojko. Od tega bodo imeli koristi vsi in ne le madžarska manjšina, tako otroci oziroma družine kot tudi Slovenija, dodaja Horvat. Ves denar bo namreč porabljen v Prekmurju.

Danilo Kocjan podpredsednik Nogometne zveze Slovenije je poudaril, da je, medtem ko je madžarska vlada za to akademijo namenila dva milijona evrov, v naši finančni konstrukciji za leto 2017 država športu namenila dva milijona manj.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Orbanova vlada je v zadnjem letu tukajšnji narodni skupnosti namenila kar več kot štiri milijone evrov. Predsednik Horvat zato napoveduje še številne, tudi gospodarske projekte, poroča RTV Slovenija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.