https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Naslov državnih prvakov v dvoranskem hokeju pripadel hokejistkam Moravskih Toplic in hokejistom Lipovec

Murska Sobota, 6.2.2017  

V telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti je v nedeljo, 5. februarja 2017, Zveza za hokej na travi Slovenije pripravila finalni turnir 26. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.


V starostni kategoriji U10 in U19 so zmagali hokejisti Lipovec, med 13 letniki pa so slavili hokejisti Moravskih Toplic. Članice Moravskih Toplic, ki so branile naslov državnih prvakinj, so slavile tudi včeraj in tako osvojile 8. naslov državnih prvakinj. Lanski naslov državnih prvakov so obranili tudi hokejisti Lipovec, ki so osvojili že 14. klubski državni naslov.

Najprej so palice prekrižali desetletniki. Hokejski klub Lipovci je premagal Moravske Toplice z rezultatom 4:3, ob polčasu 0:2. Za Lipovce je trikrat zadel Samo Vučko in enkrat Marcel Stanko. Za Moravske Toplice so po enkrat zadeli Lan Gomboc, Nuša Rantaša in E. Kuzma.

V kategoriji U13 sta se pomerila HK Moravske Toplice in HK Lipovci. Hokejisti Moravskih Toplic so slavili s 3:0, ob polčasu 2:0 in tako postali prvaki v omenjeni kategoriji. Za Moravske Toplice so po enkrat zadeli Jožek Sambt, Nikola Prelič in Laura Schmidlechner.

V kategoriji U19 so igralci Hokejskega kluba Lipovci premagali hokejiste Triglava iz Predanovec s 2:3, ob polčasu 1:1. Za zmagovalce so po enkrat zadeli Boštjan Pavlinjek, Blaž Toplak in Luka Vegič. Za Predanovce pa sta zadela Nejc Potokar in Mitja Dšuban.   

Hokejistke Moravskih Toplic so ponovno postale državne prvakinje. Z rezultatom 8:0, ob polčasu 5:0 so premagale hokejistke Triglava iz Predanovec. Za Moravske Toplice so zadele štirikrat Laura Schmidlechner, trikrat Tjaša Vrečič in enkrat Petra Dervarič, ki je bila razglašena za najboljšo igralko. Za najboljšo strelko je bila razglašena Laura Schmidlechner. Naziv najboljše vratarke pa je pripadel Sandri Dervarič.

Izredno borbena tekma članov je bila prava poslastica prvenstva. Po napeti in izenačeni tekmi, so v drugem polčasu igralcem Triglava iz Predanovec pošle moči in tako so hokejisti Lipovec z rezultatom 2:6, ob polčasu 2:2 premagali hokejiste Triglava Predanovci. Za Lipovce so zadeli trikrat Martin Mesarič, po enkrat pa Robert Mesarič, Dominik Mesarič in Boštjan Stanko. Oba zadetka za Predanovce je dosegel Tadej Horvat.

Za najboljšega strelca prvenstva je bil razglašen Nejc Potokar - HK Triglav Predanovci, najboljši igralec je postal Martin Mesarič in najboljši vratar Jernej Vučko oba iz HK Lipovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2017 ob 17:46 gost

      Kelku ekijp špila v članski državni ligi???

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2017 ob 20:30 šalovci gost

      Gajdašge ha,ha

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2017 ob 7:27 gost

      Državni prvaki??? Hahahahaha... Medobčinski mogoče, državni nikakor. Kako jih ni sram, da se razglašajo za državne prvake v športu, s katerim se ukvarja cca. 23 ljudi v dveh prekmurskih občinah?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.02.2017 ob 8:04 ma-ja gost

      Nej na pamet. Malo se pozanijmlite pa prijte poglednit kakšno tekmo.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.02.2017 ob 14:54 Predanovcar gost

      Ene nemate pojma.Hokej se spila v mednarodni ligi.k vecjeme mura pa beltinci pa takse majo medobcinske tekme

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.02.2017 ob 13:53 gost

      Trije klubi iz pomurja,pa državno prvenstvo,KATASTROFA. lp

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.02.2017 ob 21:21 gost

      Vsaka ves svoj nogomet,KATASTROFA.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2017 ob 10:39 gost

        Nisem ljubitelj nogometa, prej nasprotno. Vendar je potrebno gledati zadevo bolj globalno. Kje se obračajo miljarde in kje je večja gledanost? Pri hokeju na travi sigurno ne!

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.02.2017 ob 13:17 gost

        Treba je tudi gledati kje kot slovenci lahko posežemo v svetovni vrh. Pri nogometu prav gotovo ne - pri hokeju tudi gotovo ne, vendar z tretino denarja, ki se nameni za nogomet; hm mogoče...

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2017 ob 9:03 gost

      hokej na travi je zanimiv šport vi pa pišete žaljive komentarje o igri ki je še nikoli videli niste. lahko vas je sram

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.