https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rezultati: Skoraj 70 odstotkov anketiranih je proti nakupu Murskega vala s strani pomurskih občin

23.02.2017 ob 14:00  

68,21 odstotkov sodelujočih v anketi ne podpira predloga, da naj bi pomurske občine kupile radio Murski val. 


Te dni se v Pomurju odvija vroča debata o nakupu radia Murski val, ki ga želijo kupiti pomurski župani preko Centra za ravnanje z odpadki Puconci, katerega ustanoviteljice so pomurske občine. 

Medtem ko smo v javnosti slišali že številna mnenja županov, podpornikov in kritikov nakupa, pa nas je o nakupu radia s strani pomurskih občin zanimalo tudi mnenje prebivalcev pokrajine ob Muri, zato smo na Pomurec.com v minulih dneh izvedli anketo.

To so rezultati ...

V anketi je sodelovalo 497 oseb, od katerih je 68,21 odstotka sodelujočih proti temu, da bi občine kupile radio Murski val. 18,91 odstotka tistih, ki so glasovali, podpira nakup preko CEROP-a, 12,88 odstotkov glasovalcev pa je povedalo, da podpirajo nakup radia s strani pomurskih občin, vendar ne na način, kot se trenutno predstavlja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2017 ob 18:50 Naci+ gost

      RADIO MURSKI VAL - Tudi sam sem glasoval, a ne tako kot večina, ampak za to, da občine postanejo formalne solastnice Radia. Utemeljitev sem objavil v komentarju, kjer sta sliki Balažka in Fujsa. Seveda pa rezultati Pomurčeve ankete nikogar ne obvezujejo. Direktorju GMT-ja predlagam, da prodajo deleža za nedoločen čas zadrži, oziroma ne le, da najde kupca, ki ne le da bi odštel 540 tisočakov, ampak bo jamčil, da se iz sedanjega Radia ne bo izcimil Maxi ali pa 105. Kdo bo -bi - potem še pel slovenske, tudi prekmurske pesmi?!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2017 ob 20:12 goust gost

      Bravo Naci+. 2/3 ostalih ne vijdi dale od svojoga dvorišča. Zatou pa smo, ge smo. Drüjgo ne lajnajo kak tou, ka do si občinari s ten kao prikrojili poročanje, ka do samo dobro o njih gučali. Ta novinarska ekipa si toga ne bi dovolila. Tej radio je pomemben za nas, ampak na žalost se ne zavedate kak fejst. Saj, kda s sake drüjge garaže ali avtoja čüješ 105, te nej čüdo ka je tak. Še dugo mo tü ge smo...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2017 ob 20:50 Naci- gost

        zakaj mora "država" občine kupovati privatni radio , če ga hočejo imeti ga naj ustanovijo in financirajo. Lastnik sedanjega radia pa ga naj proda na tržišču , če ga bo hotel kdo kupiti ??

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2017 ob 22:32 gost

      Na žalost smo res primitivci, če že toliko ljudi posluša 105, maxi, city. Ampak očitno bo res počasi kot v Ameriki, kjer je tudi vse prepuščeno trgu. Pa ne me narobe razumeti, sem za svoboden trg, ampak neke regulacije, ki bodo narod zascitile pred popolnim idiotizmon pa bi tudi mogle biti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2017 ob 8:31 goust gost

      Naci-: naj ga napravijo javnoga, či je tou seveda možno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2017 ob 9:14 NACI+ gost

        DVOJNIK? Kot četrti gost-komentator se je podpisal Naci-. To seveda nisem jaz, ki se podpisujem kot Naci+. Naj se ve. Da ne bi prihajalo do zamenjave, predlagam, da si nadene kak drug vzdevek.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2017 ob 9:17 kobilica gost

      Mijslin, halo ! Ste čitali izjavo ........županje ? Prepričavali so jo, naj glasüvle za, ka do drüjgo leto volitve. Dragi moji, mij ne nücamo javni radio, mij nücamo neodvisni radio. Pa je van sploj jasno, ka je lendavska občina bijla najvekši plačnijk MV ? Ka mijslite što ga je gor držao? Ejni ka ga zaj šče doj küjpiti. Fantastični jemi je pa pomagal občinski svejt. Vej su nej normalni. In gda te šče komentejrali, komentejrajte za neodvisni radio. Če pa šče biti kak 105, šteromi dobro ide, naj ga küjpi poslovnež. Tak je tou.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2017 ob 17:08 gost

      Jebeš ta RDEČI RADIO

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.02.2017 ob 17:24 gost

      Murski Val..komunistično trobilo....pa njihovi po cipresah dišeči zamurjenci..bljak..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2017 ob 17:34 gost

      Naci+, tak se komentejra, dam ti vedno všeček, tudi na drugih straneh berem tvoje odlične komentarje, ka nebi bil slučajno prej s-----?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2017 ob 19:04 Naci+ gost

        HVALA, GOST (JOVO?), ZA VŠEČEK! Trudim pa se razvozlati, kaj si mislil z besedo (verjetno je to pridevnik), ki si jo začel s s------? Nekaj se mi sicer "mota" v debeli glavi, kaj naj bi to bilo - pomenilo. Križ?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.