https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni počastili mednarodni praznik dan žena in materinski dan

20.03.2017 ob 12:00  

Otroci so s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi, združeni v najlepši šopek, le-tega podarili svojim mamam, babicam in vsem, ki jih imajo radi.


V mesecu marca se praznujeta dva pomembna praznika, in sicer praznik dan žena, ki ga že od leta 1911 praznujemo 8. marca in materinski dan, ki se praznuje od leta 1910 na praznik Marijinega oznanjanja, tj. 25. marca. Velikokrat se zgodi, da skozi celo leto ne izkazujemo toliko pozornosti ženskam, kot bi pa morali in pogosto jemljemo njihovo delo in trud za samoumevno, zato sta omenjena praznika namenjena izkazovanju pozornosti do vseh žensk, deklet in mater. V kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let ohranjajo praznovanje teh dveh praznikov in vsako leto v mesecu marcu na tradicionalen in simboličen način organizirajo predstavo z naslovom "Ta šopek je zate". Predstavo, ki jo poustvarjajo najmlajši s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi, se združijo v najlepši šopek, ki ga nato podarijo svojim mamam, babicam, sestram in vsem, ki jih imajo radi. 

Predstava se je odvijala v soboto, 18. marca, v avli Osnovne šole Gornja Radgona. Na njej so s svojimi prisrčnimi nastopi sodelovali Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, otroci iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enota Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, otroška folklorna skupina Osnovna šole Apače in Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci. Predsednica društva, Eva Banfi, je v pozdravnem nagovoru pozdravila vse navzoče, nato pa predala besedo mladim voditeljicam Lani Simenčič, Aneji Katan in Nadji Sedlak, ki so odlično povezovale predstavo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Ob koncu predstave so se zahvalili vsem voditeljem in voditeljicam posameznih skupin, posebno zahvalo pa je bil deležen ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona, Dušan Zagorc, za pomoč ob organizaciji predstave.

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.