https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Pomurje izgubilo proti drugouvrščeni ekipi

27.3.2017  

Rokometaši Pomurja so v nekoliko oslabljeni postavi izgubili tekmo v Veliki Nedelji z rezultatom 37:28 (18:16).



Tekmo so bolje začeli pomurski rokometaši, ki so z agresivno obrambo v 4. minuti povedli z 0:2. Domači rokometaši so nato rezultat izenačili na 3 in tri minute kasneje povedli s 6:4. V 17. minuti so domači prednost še povečali, in sicer na +4 (11:7), vendar pa so se rokometaši Pomurja v 20. minuti popolnoma približali na 11:10. Prednost z golom ali dva so domači držali vse do 26.minute, ko so gostje izenačili na 15. Nekaj slabih minut je bilo dovolj, da so domači ponovno povedli za tri (18:15). Končnih 18:16 je dosegel Kozelj Mitja s strelom iz sedmih metrov po izteku igralnega časa prvega polčasa.

Kljub odlični obrambi gostujočega vratarja Černele, se rokometaši Pomurja rezultatu niso mogli približati, so pa vse do četrte minute držali zaostanek enega zadetka (22:21). Do 47. minute (26:24) so domači držali prednost 2,3 zadetkov. Od 48. pa do 56. minute so domači naredili delni izid 7:1 in zmagovalec je bil znan. Do konca tekme so na obeh straneh dobili priložnost igralci, ki ponavadi igrajo nekoliko manj. Končni izid tekme je bil 37:28.

Pomurski rokometaši so na tekmi nastopili v nekoliko oslabljeni postavi, saj nista nastopila poškodovana Hedl in Pintarič, manjkali pa so še Sever, Hameršak, Falež in Raj. Manjkajoči igralci vsekakor niso opravičilo za poraz, saj so rokometaši Pomurja enostavno naredili preveč napak, da bi se lahko kosali z ekipo, ki se bori za napredovanje v 1B ligo, Pomurje pa tako ostaja na 6. mestu.

Za RK Pomurje so zadeli: Kozelj Mitja 8 (2/2 iz 7m), Kozelj Vasja 5, Kreft Robi 5, Gregorec Gregor 4, Šavel Matej 3, Kreslin Simon 1, Jarič Matija 1, Jankovič Marko 1, Podlunšek Tine, Černela Domen, Blažič Tadej, Ščavničar Jani, Štumpf Marko, Černeal Dorotej, Beloševič Tilen.

Za RK Velika Nedelja so zadeli: Mavrič Damir 9 (1/1 iz 7m), Kolmančič Miha 8, Lorenčič Domen 4 (2/2 iz 7m), Bombek Filip 4, Zorec Peter 2, Topolovec Matic 2, Bokša Matic 1 (1/2 iz 7m), Sok Aljaž 2, Meško Marcel 2, Šerod Uroš 2, Gašič Niko 1, Preac Tadej, Škrjanec Matic, Šulek Matic, Kosi Uroš, Bezjak Aleš.

V soboto, 1. aprila ob 20:00, je na sporedu pomursko rokometni derbi med Pomurjem in Arcont Radgono. Obeta se zanimiva tekma, saj glede na rezultate v zadnjih krogih, Radgona igra solidno in sigurno se ne bo ponovila tekma iz jesenskega dela, ko je Pomurje v Radencih zmagalo z rezultatom 28:19.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.