https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometašiče Teleinga z visoko zmago nad Mariborčankami

18.4.2017  

Po štirinajstdnevnem odmoru, v katerem so bile na delu slovenske reprezentantke, se je s srečanji 14.kroga nadaljevalo tekmovanje v SŽNL. V Športnem parku Beltinci so gostovale Mariborčanke. 


Tekmovalni premor, zaradi reprezentančnih obveznosti mladih reprezentantk U17 in U19, ki so si na Nizozemskem poizkušale izboriti nastopa na Evropskem prvenstvu, je ekipa ŽNK Teleing Pomurje izkoristila za priprave na pomembna srečanja, ki sledijo do konca prvenstva. Prav tako pa so bile igralke, minuli vikend, deležne izjemne predstavitve Coerver coaching akademije iz Zagreba, kjer so spoznale nekatere nove prijeme pri pripravi na nogometna srečanja. In tudi zaradi tega, so članice željno pričakovale naslednje srečanje SŽNL, v katerem so se na velikonočno soboto pomerile z igralkami ŽNK Maribor.

Trenerka Nuša Ladinek je na zelenico Športnega parka Beltinci poslala Saro Nemet, Tijano Krstić, Špelo Kolbl, Manjo Rogan (C), Moniko Conjar, Špelo Rozmarič, Nikoleto Nikolić, Biljano Bradić, Anjo Prša, Tjašo Tibaut in Saro Makovec. Na klopi za rezerve so ostale Špela Fras, Helenna Hercigonja Moulton, Tinkara Frangež, Tjaša Nemec in Karmen Godina.

Srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Gregor Herga, Petra Sever in Laura Maksimovič, so bolje odprle domače igralke. Odločno so napadle gostje in si priigrale kar nekaj priložnosti. Po prvem udarcu iz kota za domačo ekipo, je bila, s strelom z glavo, za malo neuspešna Tjaša Tibut, poizkus Špele Kolbl je zaustavila mariborska vratarka Sara Lovrec. Napadi domačih deklet so se stopnjevali, svojo natančnost sta neuspešno preizkusili Monika Conjar in Biljana Bradić. V 10.minuti srečanja pa je gostujoča obramba dokončno popustila. Na robu gostujočega kazenskega prostora je žogo osvojila Špela Kolbl, jo podaljšala do Biljane Bradić, ki je preigrala svojo čuvarko in z milimetrsko natančnim strelom matirala nemočno Saro Lovrec.

Tudi po doseženem zadetku, so domače igralke nadaljevale z napadi, izjemno je bila razpoložena Špela Kolbl, ki je z nevarnimi prodori v gostujoči kazenski prostor predstavljala stalno nevarnost za mariborski gol. V 16.minuti srečanja se je za samostojni prodor odločila Monika Conjar, odlično streljala, toda gostujoča vratarka je bila na mestu in žogo izbila, toda le do odlično postavljene Špele Kolbl, ki je rutinirano zadela za 2:0. Pretekle so samo 3.minute, ko je Špela Kolbl znova zatresla mariborsko mrežo. Žogo je v gostujoči kazenski prostor popeljala Biljana Bradić, jo podaljšala do Špele Kolbl, ki jo je rutinirano poslala mimo Sare Lovrec in povišala 3:0. V 21.minuti je po desni strani mariborske obrambe prodirala Anja Prša, žogo je podala Moniki Conjar, ki je s strelom iz prve povišala na 4:0.

Domače igralke so v tem obdobju dobesedno letele po igrišču in gostjam enostavno niso dovolile prehoda na svojo polovico. Pripravile so si nekaj lepih priložnosti, vendar pa bile nenatančne. Eno od neštetih priložnosti pa je izkoristila Tjaša Tibaut, ki si je v 25.minuti srečanja žogo prekrasno zaustavila na prsih, preigrala Sofio Marković in rutinirano dosegla svoj 36.zadetek v sezoni. V 29.minuti srečanja je novo lepo akcijo začela Monika Conjar, preigrala nekaj gostujočih igralk in žogo podaljšala do Tijane Krstić, ki je dobesedno razparala gostujočo mrežo in povišala na 6:0. V 30.minuti srečanja se je med strelke znova vpisala Biljana Bradić, ki se je znova izkazala z izjemno natančnostjo in po strelu z leve strani mariborske obrambe zadela daljši kot vrat Sare Lovrec. Sledilo je nekaj minut v katerih je gostujoča vratarka lažje zadihala, saj domače napadalke niso našle poti do njenih vrat.

Kljub temu pa, je približno 100 gledalcev v Športnem parku, spremljalo zelo dobro igro domače ekipe, ki sta ji ton dajali vezistki, kapetanka Manja Rogan in Sara Makovec. Končni rezultat prvega polčasa 8:0, je v 42.minuti postavila Tjaša Tibaut, ki se je odlično znašla v mariborskem kazenskem prostoru in izbito žogo gostij potisnila v nebranjeno mrežo.

V nadaljevanju srečanja, je zanesljivo vodstvo domače ekipe izkoristila trenerka Nuša Ladinek in priložnost za igro ponudila Špeli Fras in Helenni Hercigonja Moulton, ki sta zamenjali Saro Nemet in Špelo Rozmarič. Domače igralke so tudi v nadaljevanju prevladovale in si pripravljale priložnosti.

Tako je v 55.minuti srečanja po desni strani prodrla Sara Makovec, podala do Monike Conjar, ki je preigrala dve obrambni igralki in s strelom v daljši kot presenetila mariborsko vratarko ter povišala na 9:0. Samo minuto pozneje je svoj tretji zadetek na srečanju dosegla Špela Kolbl, ki je prekrasno zadela za 10:0. V 57.minuti srečanja, se je vztrajnost obrestovala Tjaši Tibaut, ki je skoraj izgubljeno žogo rešila in jo podaljšala do Monike Conjar, ki je rutinirano povišala na 11:0. V 60.minuti srečanja je Tjaša Tibaut preigrala mariborsko vratarko Saro Lovrec, žogo podaljšala do Biljane Bradić, ki je zadela še tretjič na srečanju in povišala na 12:0.

V nadaljevanju so priložnost za igro dobile Tjaša Nemec, Karmen Godina in Tinkara Frangež, ki so zamenjale Tijano Krstić, Nikoleto Nikolić in Moniko Conjar, napadi domače ekipe pa so nekoliko oslabeli. Gostje so si po napaki domače ožje obrambe priigrale tudi edino priložnost na srečanju, vendar pa bile v zaključku nezbrane. Končni rezultat srečanja je v 84.minuti postavila Špela Kolbl, ki je znova izkoristila nezbranost mariborske obrambe in zadela desni spodnji kot gostujočega gola.

Po koncu srečanja je kratko izjavo dala prav Špela Kolbl, ki se je na sobotnem srečanju izkazala s štirim zadetki: »Tekmo proti Mariboru smo odlično odigrale. Upoštevale smo vse, kar nam je trenerka rekla pred tekmo in plod tega je tudi visok rezultat. To srečanje je bila odlična generalka pred nedeljskim derbijem z Olimpijo, katerega se že zelo veselim.« Tako kot je Špela omenila v izjavi, čaka domače igralke prihodnjo nedeljo srečanje sezone, saj se odpravljajo v Ljubljano, kjer jih v 15.krogu SŽNL čakajo še neporažene Ljubljančanke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2017 ob 22:51 bujta repa gost

      Bravo dikline tak se špila

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.