https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 13. Pohod Pomlad v prleških goricah Dan odprtih kleti in veselih ljudi privabil številne pohodnike

02.06.2017 ob 9:00  

V soboto, 27. maja 2017, je potekal 13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah – Dan odprtih kleti in veselih ljudi, katerega glavni koordinator je Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju s skupino vinogradnikov iz občin Razkrižje in Ljutomer. Letošnjega pohoda se je udeležilo skoraj 200 pohodnikov iz različnih krajev po Sloveniji, nekaj jih je prišlo tudi iz tujine.


Pohod se je pričel v Centru Zavirje na Razkrižju, kjer je dramska skupina TND Razkrižje odigrala prizorček o ljudskih verovanjih povezanih z zdravilno vodo iz Ivanovega izvira. Gostje so lahko poskusili tudi razkriško kulinarično posebnost, razkriško pogačico.

Na nekaj manj kot 10 km dolgi progi, so se pohodniki ustavili pri sedmih ponudnikih, ki so se vsak po svoje predstavili: Vinogradniška kmetija Krampač v Koprivi, Turistična kmetija Dervarič v Koprivi, Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov v Globočkem vrhu, Eko gorice Smolkovič v Globočkem vrhu, Turistična kmetija Jureš v Globočkem vrhu, Na koncu vasi – Klet Kolbl v Šprincu, Vinogradništvo in kletarstvo Sodec v Koprivi.

Vsak ponudnik je predstavil svoja vina, sokove in hišne specialitete ter poskrbel za kulturni ali zabavni program. Pohodnike je vodil in ves program  povezoval župan, Stanko Ivanušič.

Ob zaključku pohoda je goste pozdravila aktualna vinsak kraljica Martina XVIII. Za prijetno vzdušje sta poskrbela Duo Brasil.  Nastopil je tudi moderator, pevec in humorist Franc Gorza. Članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje pa so pekle razkriške mlince.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir: razkrizje.si

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.