https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Letališču Murska Sobota slavnostno odprli Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

22.06.2017 ob 8:15  

Včeraj je na Letališču Murska Sobota potekalo uradno odprtje Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2017, katerega organizator je Balonarski klub Roto.


V gorički vasici Ženavlje sta pred 83. leti, 18. avgusta 1934, z balonom zasilno pristala belgijska raziskovalca, kar je vas Ženavlje ter deželo ob Muri naredilo znano po celotni Evropi. Presenetljivo je to, da so vsi tuji novinarji Prekmurje natančno opisali. Novinar Jutra iz Ljubljane je zapisal: »Ni Sibirija, je pokrajina prijaznih domačinov, katerih se bosta letalca še dolgo spominjala.« 

Otvoritveno slovesnost je povezovala Sandra Pavlinjek na njem pa so sodelovali predsednik LZS Niki Musič, župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, sekretar LZS Primož Lajevec, delegat balonarske sekcije Darko Kralj, predsednik letališča Rakičan Aleš Matuš, glavni organizator prireditve Goran Grgič in predsednik BK Roto Matjaž Pavlinjek.

Kot je povedal Matjaž Pavlinjek, je Balonarski klub Roto kot glavni organizator v letenju s toplozračnimi baloni prisoten že od leta 1994, ko se je v Murski Soboti odvijalo evropsko prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. »Cilj imamo pripeljati v Mursko Soboto Svetovno balonarsko prvenstvo, ki bo leta 2020, za katerega smo tudi vložili kandidaturo«, je dejal Pavlinjek.

Tekmovalci prihajajo iz petih držav, in sicer: Slovenje, Hrvaške, Avstrije, Poljske in Slovaške. Jutranji leti bodo izvedeni ob 6.00 uri od četrtka do sobote zvečer ali nedelje zjutraj, popoldanski poleti pa bodo izvedeni ob 18.30 uri.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.