https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odomaš ob zaključku grobih gradbenih del na objektu medgeneracijskega središča v Murski Soboti

Murska Sobota, 11.08.2017 ob 7:00  

V četrtek, 10. avgusta 2017, je Javno podjetje Center za ravnanje z odpadki Puconci, pripravilo odomaš ob zaključku večjih gradbenih del na objektu Medgeneracijskega središča v Murski Soboti, obnova in nadgradnja bivše družbene prehrane. Na objekt tako prihajajo notranji izvajalci, ki bodo nadaljevali z instalacijami, izvedbo tlakov, notranjih sten in vrsto drugih del.

"Odomaša", ko se na najvišji del objekta namesti "smreka", so se med drugim udeležili murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, puconski župan Ludvik Novak, župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, projektant Andrej Kalamar in predstavniki iz podjetja Mensana. Direktor Ceropa Franc Cipot in vodja gradbišča Miran Vodopivec pa sta slavnostno zalila smreko.

Skupna površina objekta MENSANA je 3.270 kvadratnih metrov. Center ponovne uporabe za tekstil in razstavno-prodajni prostori za vse vrste izdelkov iz ponovne uporabe bo zajemal okoli 800 kvadratnih metrov površin. Na 700 kvadratnih metrih se bo razprostiralo 16 oskrbovanih stanovanj za starejše in mlade.

V medgeneracijskem središču bo tudi: frizerski salon, trgovina brez embalaže, trgovina z izdelki eko in bio predelave, kavarna in restavracija s ponudbo ekološko pridelane domače hrane, prostori za delavnice, pletenje, vezenje, šivanje, slikanje in druženje. Organizirano pa bo tudi varovanje otrok izven delovnega časa vrtcev. V objektu bodo tudi prostori za upravne in administrativne vsebine za upravljalca objekta in nosilca dejavnosti medgeneracijskega središča ter za društva, ki se ukvarjajo s podobno vsebino.

Do konca letošnjega junija so imeli za 1.037.988,17 evrov stroškov. Celotna vrednost projekta pa znaša okoli tri milijone evrov. Izvajalec del je Kolektor in po njihovih zagotovilih bo gradnja zaključena 15. decembra 2017. Predviden začetek delovanja dejavnosti pa je po 1. januarju 2018 oziroma po pridobitvi uporabnega dovoljenja, najkasneje do 31. marca 2018. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.