https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Zgornjih Moravcih 90. let PGD Moravci s predsednikom republike Borutom Pahorjem

Moravske Toplice, 21.08.2017 ob 8:30  

Pred gasilskim domom v Zgornjih Moravcih je v soboto, 19. avgusta, potekala slovesnost, ob 90. obletnici ustanovitve PGD Moravci. Prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.    

Prostovoljno gasilsko društvo Moravci deluje na območju zgornjega dela naselja Moravske Toplice, ki spada pod okrilje Gasilske Zveze Moravske Toplice, ta pa pripada pomurski regiji.

Ob praznovanju visokega jubileja so nekaj besed spregovorili predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Moravci Matej Vučko, predsednik regijskega poveljstva Pomurje in predsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin ter župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač.

 

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je zbranim povedal, da si premalokrat zastavimo vprašanje kaj bi brez gasilcev. "To, da imamo v Sloveniji 155.000 gasilk in gasilcev z več kot 130 letno tradicijo gasilstva, pove več kot to, da ste kadarkoli pripravljeni priskočiti na pomoč. Predstavljate več kot steber humanosti v majhnih in velikih skupnostih. V naši državi predstavljate steber varnosti in zanesljivosti", je povedal Pahor.

Slovesnost je s pesmimi polepšala Vokalna skupina Iskrice, ki deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Tišina. Mojca je prebrala odlomek iz dela Štefana Küzmiča.

Ob okroglem jubileju so bile podeljene zahvale Prostovoljnega Gasilskega Društva Moravci, ki sta jih podelila predsednik in poveljnik Prostovoljnega Gasilskega Društva Moravci. Podelili pa so tudi Značke in priznanja Gasilske Zveze Moravske Topolce III. stopnje.

V Zgornjih Moravcih so sedaj bogatejši tudi za defibrilator, ki ga je donirala Zavarovalnica Triglav OE Murska Sobota. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril direktor Zavarovalnice Triglav OE Murska Sobota Sandi Štefan Flisar in jim zaželel, da bi defibrilator bil čim manj v uporabi. 

Po prevzemu defibrilatorja je sledil ogled prenovljenega gasilskega doma. Za zabavo pa je poskrbel Mark Tivadar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2017 ob 20:30 šalovci gost

      Pa ka štoj zazavle toga Pahora ka je sploh v življenji napravo komu dobrega .Bogim se ka njemi se štoj v rit ne zavleće

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2017 ob 21:28 gost

      Pazit, ka je Pahor telku v Prekmurji, ka de samo ejdnouk tü möu rezidencu. Poglednite samu, kelku za benzin zdavlu, namestu ka bi peški prišu, azanjat neki.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2017 ob 17:08 gost

      Pa so rekli, da je Kučan bil na vsaki pasji procesiji. Ta model ga močno prekaša!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.