https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jenamena fest v soboto združil nogomet, kolesarjenje, šah, balinanje, zabavo in odlično kulinariko

Črenšovci, 21.08.2017 ob 13:00  

V soboto se je na Jenamena fest v Črenšovcih dogajalo že od zgodnjih jutranjih ur.


Najprej so morali vstati ribiči, ki so že v ranem jutru vrgli svoje vabe na »Džileku«. Prav tako se je v dopoldanskem času odvijal tudi nogometni turnir, na pot s kolesi pa so se podali ljubitelji starodobnih koles in drugi kolesarski navdušenci, na poti pa so jih spremljali starodobni traktorji.

Popoldan se je dogajanje pričelo z rokodelskim sejmom »Inda in gnjes«, pomerili so se šahisti in balinarji. Miškino gledališče Kukuc je pripravilo program za najmlajše, ki so se ob 40-letnici delovanja KTD Črenšovci tudi posladkali s torto, dogajanje pa je spremljal a zabava z Alpskim kvintetom.

Kot stalnica na Jenamena festu so tudi letos obiskovalcem na »koulaj« brezplačno ponudili jedi, ki so jih kuhale naše babice, obiskovalce pa so privabile tudi ribe, ki so jih pripravili ribiči, bujta repa domačih kuharjev in degistacija vina lokalnih vinogradnikov.

V nagradni igri so podelili tudi skiro in gorsko kolo, v večernih urah pa so obiskovalci prisluhnili Alpskemu kvintetu z Otom Pestnerjem. Kot vsako leto tudi letos v Črenšovcih niso manjkali sloviti »külji« in ostale dobrote.

V okviru festivala je potekala tudi akcija »Podari zvezek«, kjer so zbirali zvezke in druge šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkejših družin. Ob koncu festa so zbrane dobrine predali koordinatorju akcije LRF za Pomurje.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.