https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Beethovnova dela s Komornim pevskim zborom Vita odmevala po Lendavi

Lendava, 26.08.2017 ob 7:00  

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava je včeraj nastopila glasbena zasedba Sárik Péter Trio, v sodelovanju s KPZ Vita, zbrani pa so uživali ob Beethovnovih delih v jazz izvedbi.


Sárik Péter Trio je pod taktirko jazz pianista, skladatelja in učitelja Pétra Sárika nastala leta 2007, leta 2012 sta se mu pridružila Tibor Fonay (bas kitara, kontrabas) in Attila Gálfi (bobni). Zasedba je hitro postala ena vodilnih jazz skupin na Madžarskem, ki pogosto sodeluje tudi z drugimi glasbeniki. Album z naslovom Jazz Request Show je prejel nagrado za najboljši madžarski album leta 2014.

Komorni pevski zbor Vita iz Lendave deluje 15. leto, šteje 25 članov, zborovodja je Danijel Berden. Repertoar zbora sestavljajo skladbe različnih žanrov: od renesančnih, romantičnih skladb, ljudskih pesmi do jazza, popa in rocka, petje v različnih jezikih nam ne predstavlja ovire. Naš zborovodja je zelo ustvarjalen in rad napiše priredbe, zato pogosto pojemo tudi aktualne hite ali pa vedno priljubljene zimzelene melodije. Obiskovalci koncertov pravijo, da si Vito zapomnijo po tem, da med petjem izžarevajo dobro voljo in veselje do petja.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.