https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti z vetrom v laseh – s športom proti zasvojenosti

Murska Sobota, 29.09.2017 ob 7:00  

Mestna občina Murska Sobota, Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in osnovnimi šolami v Mestni občini Murska Sobota so včeraj, na vseh petih osnovnih šolah v mestni občini priredili dobrodelno akcijo »VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«.

Vseslovenska športno-družbena akcija pod okriljem Športne unije Slovenije »VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI« se je letos že 21. leto zapored odvijala v številnih krajih po vsej Sloveniji.

Osrednja cilja akcije, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, sta bila širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa, kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Dogodek je potekal na vseh petih osnovnih šolah v mestni občini, in sicer na OŠ I, OŠ II, OŠ III, OŠ IV ter OŠ Bakovci. V letošnji akciji, je v Mestni občini Murska Sobota, sodelovalo tisoč otrok. Osnova šola štiri je organizirala pohod, ostale osnovne šole pa različne igre. Na nekaterih šolah so pripravljali tudi plakate na temo različnih zasvojenosti.

Nada Cvetko Török, vodja oddelka za negospodarske dejavnosti v MO MS, je na včerajšnji tiskovni konferenci povedala, da Mestna občina Murska Sobota podpira vse vrste aktivnosti, ki spodbujajo mlade k aktivnemu preživljanju prostega časa. Spodbujajo zdrav način življenje, ki ga zagotovo daje tudi športna aktivnost. Občina podpira, da se mladi ukvarjajo s športom, spodbujajo pa tudi šport starejših.

Letos so se organizatorji odločili za drugačen koncept kot prejšnja leta, ko so akcijo organizirali na dvorišču Partizana, kjer so bili zelo omejeni s prostorom in zaradi tega se je akcije lahko udeležilo omejeno število otrok. Ponavadi so se akcije udeležili otroci, ki so se že ukvarjali s športom. Namen akcije pa je ta, da se čim več otrok, tudi tistih, ki gibalno niso tako sposobni, vključi in navduši za različne športne dejavnosti. Zaradi tega so se letos odločili, da z osnovnimi šolami pripravijo koncept, ki bo omogočil vključitev čim večjega števila otrok, je povedal dr. Darijo Ilić, predsednik Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.

V zadnjih letih se akcija razvija v to smer, da se otrokom skuša predstaviti vse oblike zasvojenosti in jih preko športa usmeriti stran od zasvojenosti, da v športu najdejo neko veselje, smisel, zabavo je še povedal Ilić in dodal, da razmišljajo, kako bi akcijo nadgradili.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.