https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Pomurja z zmago vodilni na lestvici

Murska Sobota, 10.10.2017  

Rokometaši Pomurja so v 2. krogu v domači dvorani 2. DRL premagali ekipo Ajdovščine z rezultatom 30:25 (16:13) in se povzpeli na 1. mesto po dveh krogih.

Ajdovščina je sicer prispela v M. Soboto brez prvega strelca Korena, ki je v prvem krogu dosegel 16 zadetkov. Kljub vsemu je zmaga Pomurja popolnoma zaslužena. Domači so odlično začeli in zaradi treh uvodnih golov Jankoviča in Jureta Hedla so domači v 6. minuti povedli z 4:0. Do 13. minute so domači držali prednost 3-4 zadetkov, ko so v dveh minutah gostje iz Ajdovščine naredili delni izid 0:3 in v 5. minuti izenačili na 7. Med 16. in 23. minuto so domači odigrali odlično in povedli z 13:7. Do konca prvega polčasa so gostje nekoliko stopili prednost Pomurja in na odmor so rokometaši Pomurja odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13).

V prvih treh minutah so se gostje približali na samo gol zaostanka, ko so domači ponovno z delnim izidom 4:0 v 38. minuti povišali vodstvo na 20:15. Po ponovitvi najvišje prednosti iz prvega polčasa (+6) v 41. minuti (23:17) se se gostje ponovno vrnili in znižali na 23:20. Do 48. minute so domači kontrolirali igro in vodili z 3-4 zadetki, ko so se v 50. minuti gostje nevarno približali na 26:24. Po delnem izidu 3:0 so domači v 58. minuti povedli z 29:24 in zmagovalec je bil znan. Končni izid 30:25 za domače.

Ajdovščina je v prejšnji sezoni na zadnji tekmi v Grosuplju zapravila napredovanje v 1B ligo, ker je obetalo zelo zanimivo in napeto igro. Kar so tudi igralci obeh ekip prikazali. Ponovno moramo izpostaviti zelo slabo izvajanje 7metrovk domače ekipe, saj so od petih zadeli samo tri. Zelo dobro je ponovno branil Belec, ki je zbral 8 obramb, 4 je dodal Černela. V napadu pa so zunanji igralci Gregorec (7), Jankovič (5) in Kozelj Vasja (5) odigrali odlično in skupaj dosegli več kot polovico zadetkov svoje ekipe. Odločilna pa je bila igra v obrambi, kjer so na trenutke rokometaši Pomurja prikazali obrambo, ki se je ne bi sramovala kakšna ekipa iz prve lige.

RK Pomurje: Belec Boštjan 8 obramb, Černela Dorotej 4 obrambe, Gregorec Gregor 7, Jankovič Marko (1/1 iz 7m) 5, Kozelj Vasja 5, Hedl Jure 4 (0/1 iz 7m), Hedl Jernej 4 (1/1 iz 7m), Hameršak Aljaž 2, Raj Primož 1, Sever Anej 1, Kozelj Mitja 1 (1/2 iz 7m), Pintarič Aleš, Kreslin Simon, Jerič Matija, Kocan Dorian, Štumpf Marko.

RK Ajdovščina: Stanič Luka 6 obramb, Gobec Luka 2 obrambi, Svetik Jan 7 (1/2 iz 7m), Pelicon Domen 7 (3/3 iz 7m), Žbogar Jan 5, Bratina Luka 3, Bizjan Žan 2, Velikonja Matija 1, Volk Luka, Vunjak Filip, Peljhan Marko, Vidic Patrik, Masilo Tilen, Stibilj Grega.

Avtor: Niko Časar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.