https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prosti strel: Manja Rogan prekmursko ravnico zamenjala za prestolnico Dalmacije Split

12.10.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Tokrat objavljamo krajši prispevek o nogometašici Manji Rogan, ki je zamenjala prekmursko ravnico za prestolnico Dalmacije Split.

 

Manja Rogan je za ŽNK Pomurje igrala od leta 2010 in osvojila praktično vse, kar je možno. V šestih članskih sezonah se je s soigralkami veselila kar petih naslovov državnih prvakinj, še petkrat pa v zrak dvignila lovoriko pokalnih prvakinj. V sezoni 2012/13 se je z beltinskim klubom uspela uvrstiti tudi v Ligo prvakov in tam dosegla tri zadetke. Nekdanja kadetska in mladinska reprezentantka Slovenije se je z uspešnimi predstavami v klubskem dresu prebila do članske izbrane vrste, v državnem prvenstvu pa je odigrala 113 tekem in dosegla tudi 80 zadetkov.

Po nekaj propadlih prestopih pristala v Splitu

Manja je bila tudi kapetanka ekipe in želela narediti korak naprej. Klub ji je to omogočil in tako je naprej želela v Švico, a so tamkajšnje prvakinje Neumkirch razpustil ekipo, bila pa je tudi na preizkušnji pri nemškem drugoligašu Cloppenburgu, a tudi tukaj ni prišlo do prestopa. »Po nekaterih ponudbah v tujini sem se odločila priti domov in se preseliti v prestolnico, da bi zaigrala kvalifikacije za ligo prvakinj pri aktualnih prvakinjah ŽNK Olimpija, vendar se je zapletlo med kluboma in do tega prestopa ni prišlo, zato sem morala najti drugo rešitev,« pravi Manja. Zataknilo se je pri odškodnini, ki je ljubljanski klub ni želel proravnati. Vseeno je hvaležna "zmajčicam", da je čez poletne priprave trenirala z njimi in odigrala kar nekaj prijateljskih tekem.

Na srečo so jo spremljali tudi na Hrvaškem in tako se je konec avgusta hitro dogovorila za prestop v Split. Gre za klub, ki je lani zasedel tretje mesto za Osijekom in Agramom, letos pa želijo stopiti na vrh. »Vesela sem, da je bilo takšno zanimanje iz ŽNK Splita. Za ta prestop sem se odločila, saj so cilji Splitčank visoki, to kaze tudi na to, da nas je v klubu kar nekaj novih okrepitev, saj želimo ogroziti dolgoletni primat Osječank.«

Na novo okolje se je že navadila

Roganova, ki je zdaj že dodobra spoznala nove soigralke, je že od prej poznala nekaj igralk iz Hrvaške, v prestolnico Dalmacije pa sta prestopile tudi soigralki iz Pomurja vratarka Špela Fras in napadalka Monika Conjar. »Treningom sem se pridružila v začetku septembra, ko sem pripotovala v Split. Dobila sem svoje stanovanje, zato že živim tukaj. Treniramo dvakrat na dan, zjutraj in zvečer,« je o menjavi okolja povedala Manja.

In ali si je že uspela ogledati Split? »V tem enem mesecu, ki sem ga že preživela tu, sem spoznala mesto in se navadila na način življenja. Zaradi treningov veliko prostega časa nimam, če pa si že vzamem čas, pa si pogledam kakšno serijo ali pa se sprehodim ob morju.«

Prva tekma, prvi zadetek

Prvo uradno tekmo je konec septembra odigrala proti mestnemu rivalu Marjanu in tudi zanesljivo zmagali z 9:0, dosegla pa je tudi svoj prvi zadetek. Medtem so odigrani trije krogi, Spličanke pa so ob Osiječankam še edine stoodstotne. Agram so premagale 5:0, Rijeko pa 6:1, Roganova pa se ni vpisala več na strelke. Veliko boljše gre bivši soigralki Conjarevi, ki je že pri osmih zadetkih. Težko pričakovani obračun med Splitom in Osijekom, ki bo pokazala realno sliko, bo na sporedu 26. novembra, do takrat pa bosta kluba verjetno tekla mrtvi tek.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2017 ob 15:36 Srebro gost

      Što sploj tou sranje od ženskoga fuzbala gleda....

      0 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2017 ob 17:31 gost

      Eh Manja, neman besed, kelko napak si napravila v zadnje pol leta, škoda.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2017 ob 19:50 pomurc gost

      Kakšno napako točno je storila? A želja, da naredi korak naprej v svoji karieri, je torej napaka??

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2017 ob 20:45 gost

      Split, korak naprej, no comment

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2017 ob 21:53 Gost gost

      Kakśno napako je Manja napravila? Kaj pa je z tabo gost-pomurc.?Sama fauśarija vas je. Sploh Manjo poznaś??? ???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.10.2017 ob 22:11 gost

      faus zakaj? nogometna njena kariera bo trajala se cca par let, je povprecna nogometasica... kaj pa bo po tem? roko na srce, za kaj bi no naj bli faus?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.10.2017 ob 13:23 gost

      Pa ta diklina ma vsaj 10 kg preveč za fuzbalerko...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.10.2017 ob 14:50 prekmurec gost

      očitno ste je še nej vidle špilate, ka pišete takše gluposte.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.10.2017 ob 16:21 marjanovič gost

      Manja je šla v Split kjer se bo imela lepo,spomladi bo pa verjetno šla v olimpijo.Samo enkrat se živi...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.10.2017 ob 22:41 gost

      Ta pa nima pojma o nogometo

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.10.2017 ob 13:49 gost

      Kaj je Muraši pušite na vseh frontah pri mladini te pa te opet đokali ka van deca ne špilajo...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.10.2017 ob 14:42 ženska gost

      Ženski nogomet je v naših krajih zaradi slabega vodenja kluba v zatonu. Z aroganco so se zamerili vsem, kjer so delovali. Dobre igralke so odšle drugam. To dokazuje, da je pot napačna.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2017 ob 13:19 gost

        Verjetno res, vsi uspehi so plod arogance in napacne poti... halooooo?!!!!! Ka je s tebof...

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.10.2017 ob 18:19 gost

      Ali pa tudi ne. Tako v Filovcih kot v Beltincih so pustili globok pečat. Problem se pojavi vedno tedaj ko postaneš preveč uspešen in se vsi trudijo, da te uničijo. Ker Beltinskim politikom, določenim, ni uspelo z grožnjami, jim uspeva s pravilniki. A ti ženska mogoče veš, da to vodstvo brez enega centa pomoči države, regije in občine igra s petimi selekcijami na državnem nivoju. Da se vse selekcije nahajajo ta trenutek na prvih mestih državnega tekmovanja. V enem letu se opravi nekje okrog 50 gostovanj z avtobusom, v klubu deluje 6 trenerjev. Zato draga ženska, v novembru je volilna skupščina kluba, pridi in odpelji klub na PRAVO pot. Pa kdo je to odšel od dobrih igralk v zadnjih recimo 5 letih, Zver in sedaj Tibaut in Rogan. Vem, da bi si želeli, mnogi od vas, da klub propade, mogoče vam bo celo uspelo, vse kar pa smo dosegli pa nam nikoli ne boste mogli vzeti

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.