https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob 20. občinskem prazniku Občine Puconci so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom

Puconci, 16.10.2017 ob 7:00  

V petek je Občina Puconci v sklopu obeležitve 20. občinskega praznika na slavnostni seji podelila priznanja najzaslužnejšim občanom. Občina Puconci je za svoj praznik izbrala 13. oktober. Na ta dan je bil leta 1781 objavljen tolerančni patent, kot osnova za enakopravno delovanje vseh cerkvenih skupnosti.

 

V sklopu 20. občinskega praznika Občine Puconci se je zvrstilo več dogodkov, osrednja slovesnost pa je bila slavnostna seja  Občinskega sveta Občine Puconci. Ob tej priložnosti so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom.

Prvo priznanje Občine Puconci je prejel sadjar Vladimir Smodiš za dolgoletno in uspešno vodenje Sadjarskega društva Pomurja in prispevek k prepoznavnosti občine v širšem prostoru. Drugo priznanje je šlo v roke Helene Beznec za dolgoletno nesebično delo v prid občanov in občank v širši skupnosti ter za njen prispevek k prepoznavnosti občine. Dobitnik tretjega priznanja pa je bil Jurij Kozar in sicer za ustvarjalnost, inovativnost in prepoznavnost občine skozi šport, inovativnost in razna tekmovanja v Sloveniji in svetu.

Veliko zahvalno listino je prejel gostinec Mihael Tremel in sicer za večletno uspešno delo pri razvoju kraja in za prepoznavnost občine ter promocijo območja v Sloveniji in izven nje. Nagrado Občine Puconci je za dolgoletno delovanje in skrb za boljše počutje starejših prejelo Društvo upokojencev Puconci. Dobitnik priznanja župana občine pa je letos gasilec Franc Škrilec za svoje požrtvovalno delo na področju gasilstva.

Slavnostni govornik je bil Jožef Horvat, poslanec državnega zbora, ki je v svojem nagovoru spomnil na vse prizadevne občane in poudaril pomen lokalne samouprave, ki je najbližje ljudem. Med drugim je povedal, da je država močna toliko, kolikor so močne njene občine na periferiji. Opomnil je tudi na spoštovanje etičnih vrednot.

V kulturnem programu je nastopila folklorna skupina OŠ Puconci z venčkom goričkih plesov. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.