https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Na tekmi Mure 05 zastonj hot-dog in brezalkoholna pijača

Murska Sobota, 22.4.2011  

Zaradi nedeljskega praznika bo tekma med Muro 05 in Aluminijem izjemoma na sporedu že jutri. Gre za izredno pomembno tekmo za vrh druge lige, zato bodo igralci potrebovali dvanajstega igralca oziroma bučno podporo s tribun. Da bi le-to imeli v čim večjem številu, so se v klubu odločili, da se z majhno pozornostjo oddolžijo kupcem vstopnic, ki bodo pred štadionom prejeli zastonj hot-dog in brezalkoholno pijačo.

Do konca sezone v drugi ligi je ostalo le še šest krogov, pogled na lestvico pa kaže, da na vrhu, kamor cilja tudi Mura 05, še ni nič odločenega. Jutri bo že prvi vrhunec končnice, saj bo v Fazaneriji gostoval Aluminij iz Kidričevega. Pred najbolj zanimivo tekmo tega kroga smo povprašali predsednika Mure 05 Miroslava Topiča, kakšno je vzdušje v klubu in kaj pričakujejo od tekme z Aluminijem? "Klima v klubu je zelo pozitivna, vsi smo v pričakovanju jutrišnje tekme. Želimo si, da bi bila tekma praznik nogometa, tako kot je bil recimo na tekmi z Nafto, nadejamo si čim večje število gledalcev, športno in zanimivo igro," pravi Topič.

Podpri Muro in prejmi brezplačen obrok

Vložek na jutrišnji tekmi bo zagotovo velik, saj gre za obračun med trenutno četrto in drugo uvrščenim moštvom lige. Podrobnejši pogled na lestvico razkriva, da so Muraši za Interblockom drugi najuspešnejši gostitelji, na drugi strani pa je Aluminij najboljši v gosteh, ob tem pa so dosegli največ zadetkov v ligi ter jih prejeli najmanj. V jesenskem delu prvenstva so obakrat z 0:3 bili uspešnejši gostje iz Kidričevega, na prijateljski tekmi pred spomladanskim delom prvenstva pa ni bilo zadetkov. Zagotovo pa Aluminij ni nepremagljiv, bodo pa domači nogometaši rabili tudi vzpodbudo ob igrišču. Pri klubu so se zato odločili, da bodo zvestobo tudi nagradili.

Simbolična fotografija (sxc.hu)


"Glede na to, da smo v prazničnem času, smo se tudi pri Muri odločili, da bo vsak, ki bo kupil vstopnico in s tem direktno pomagal klubu na tej tekmi, ob predložitvi vstopnice pred vhodom na štadion prejel brezplačno hot-dog in brezalkoholno pijačo," pravi Topič. Omeniti še velja, da akcija ne velja za lastnike sezonskih vstopnic, ker je brezplačen obrok neposredno tudi strošek kluba, ki se ga bo iz prodanih vstopnic tudi pokrilo, ima pa vsak možnost, tudi lastniki sezonskih vstopnic, da si z nakupom vstopnice za jutrišnjo tekmo zagotovijo brezplačen obrok.

Prva liga ni imperativ, če pa se bo ponujala, pa jo bodo pograbili

Po Aluminiju čaka Muro 05 gostovanje v Slovenskih Konjicah pri Dravinji, nato pa v goste prihaja Interblock. Dober izkupiček na omenjenih treh tekmah bi pomenil, da bi se črno-beli lahko približali uvrstitvi v prvo ligo, saj jih v zadnjih treh krogih čakajo nato na papirju lažji nasprotniki Šenčur, Krško in Dob. "Že v začetku sezone smo povedali, da prva liga kot osnovni cilj ni postavljena. Glede na zadnje dogodke in razvoj na lestvici, pa normalna stvar, da razmišljamo o prvi ligi. Fantje morajo normalno, požrtvovalno in pošteno naprej odigrati, v igri je še kar dosti točk in če se bo na koncu razpletlo, da bi lahko prvo ligo zgrabili, jo bomo z veseljem pograbili. Ni pa to imperativ, da bi fantom dajali preveliko breme na ramena," mirno pravi Topič.

Licence v prvem roku najbrž ne bodo prejeli

Do prvega aprila je bilo potrebno licenčnemu oddelku pri Nogometni zvezi Slovenije oddati vso dokumentacijo za licenciranje, kar so pri Muri 05 tudi storili, zavedajo pa se, da niso izpolnili finančnega kriterija. "Neke finančne zadeve tako kot lani do prvega roka nismo uspeli urediti, zdaj pa moramo počakati na odgovor zveze, da dobimo uradne podatke in nato do drugega roka te stvari pokrijejo," je glede licenciranja povedal Topič.

Nafta bo vseeno odpotovala v Ajdovščino

Z zaostrenih razmerah pri Nafti, kjer je v ponedeljek odstopil trener Damir Rob in bo v prihodnje klub vodil njegov pomočnik Stanko Preradovič, so igralci postavili upravi pogoje in dejali, da morda ne bodo odpotovali na tekmo v Ajdovščino. Čeprav klub zahtev do igralcev ni izpolnil, saj se bil dosežen le delni dogovor, so se nogometaši Nafte odločili, da bodo vseeno odigrali tekmo s Primorjem. Omenimo še, da v sredo in včeraj Nafta ni imela treningov, se pa bodo pred jutrišnjo tekmo dobili danes popoldan.

Trije mladi Pomurci igrali v reprezentanci

V tem tednu so bile na delu mlade slovenske reprezentance, pri katerih je nastopilo nekaj pomurskih reprezentantov. V selekciji do 18 let se je z reprezentanco v Srbiji nahajal Muraš Mitja Lotrič, ki igral na torkovi tekmi do 60. minute, naši so izgubili z 1:2, včeraj pa je bila odigrana še druga tekma, ki se je končala z rezultatom 0:0, Lotrič pa ni igral.

Slovenci in Srbi so se pomerili tudi leto dni starejši kategoriji in sicer v Slovenski Bistrici in Kidričevem. Med reprezentanti sta tudi dva Pomurca in sicer Erik Janža iz Mure 05 ter Matej Pučko iz Aluminija. Torkova tekma se je končala z remijem 1:1, pri čemer je Janža odigral celotno tekmo, Pučko pa je bil v 70. minuti zamenjan, na včerajšnji tekmi pa so mladi Slovenci doživeli poraz s kar 0:5. Tudi na tej tekmi sta nastopila oba Pomurce in sicer je Janža vstopil v igro v 66. minuti, ko je bil rezultat 0:3, medtem ko je Pučko odigral celotno tekmo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      22.04.2011 ob 13:48 prekmurjerepublika

      333333333333333, 444444444444444, MUraaaaaaaaaaaaaaaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      22.04.2011 ob 15:41 murazavedno

      vsi na tekmo vsi na sever!!!! vssi pomagt mure do drujgoga mesta pa prve lige!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.