https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: »Ko sem bil mrtev« do solz nasmejala publiko v lendavski dvorani

Lendava, 06.11.2017 ob 10:00  

V petek je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava v sklopu slovenskega abonmaja SNG Drama Ljubljana uprizorila burlesko Ko sem bil mrtev.


Avtor burleske Ko sem bil mrtev je Ernst Lubitsch. Glavni junak burleske je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in se predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo moti to njegovo taščo, ki mu lepega dne (pravzaprav sredi noči) zaklene vrata pred nosom, nesrečni mož pa mora prespati na neudobnem stopnišču. Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. Toda tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer in ga tudi privede na dom. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca, ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče.

 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.