https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurje prepričljivo zmagalo na pomurskem derbiju

Murska Sobota, 20.11.2017  

Rokometaši Pomurja na pomurskem rokometnem derbiju v Murski Soboti niso dovolili presenečenja in so premagali ekipo Arcont Radgone z rezultatom 29:20 (10:8)

 RK Pomurje - Arcont Radgona 29 : 20 (10 : 8)

Začetek pomurskega derbija je napovedal razburljivo tekmo do zadnje minute. Obe ekipi sta z borbeno obrambi v prvih 4 napadih prisili sodniški par, da je označil predolg napad. V začetku prvega polčasa si nobena ekipa ni mogla priigrati višje prednosti kot za en zadetek. V zelo nervoznem začetku je bilo precej napak in premalo zbranosti pri zaključnih strelih. Šele v 21. minuti so si gostje iz Radgone priborili prednost dveh zadetkov (6:8). Žunič je zadel 5 od 8 zadetkov Radgone. V zaključku prvega polčasa do domači s tesnim pokrivanjem njihovih najboljših igralcev so domači spreobrnili izid in v 24. minuti najprej izenačili, minut kasneje pa povedli z 9:8. Po minuti odmora gostujočega trenerja Žurana v 25. minuti do konca polčasa ni bilo zadetkov. Kozelj Mitja je po izteku prvega polčasa zadel iz 7metrovke za 10:8 za domače

Tudi drugi polčas se je začel podobno. V 34. minuti je Mitja Kozelj zadel že svoj 6 zadetek iz 7metrov (iz prav toliko poizkusov) za rezultat 12:8. Pomurje je torej polovico zadetkov zadelo iz 7metrov. Vse je kazalo, da bo Pomurje zaradi daljše klopi izkoristilo svoje prednosti in počasi višalo prednost. Vendar se gostje iz Radgone še niso dali. in v 36. minuti spet znižali na -2 (12:10). Pomurje je nadaljevalo s tesnim pokrivanjem Žuniča in z delnim izidom 3:0 povedlo 15:10. Kljub dvema igralcema več med 40. in 42. minuto si Pomurje ni priigralo višje prednosti. V 43. minuti so gostje znižali na 16:12, vendar so domači v naslednjih treh minutah odgovorili z 4:0 in v 46. minuti povedli z 20:12. Sledilo je obdobje igre gol za gol in ko je najprej Hedl Jure z dvema zaporednim zadetkoma v 54. minuti povišal na 24:15 je bil zmagovalec znan. Do konca tekme so dobili priložnost prav vsi igralci obeh moštev. Domači so v 57. minuti celo povedli za +11 (28:17), vendar so gostje do konca polčasa nekoliko omilili poraz. Končni izid tekme, zasluženih 29:20 za rokometaše iz Murske Sobote.

Borbena igra, raztrgani dresi, odlične obrambe domačega vratarja, veliko gledalcev, dobro sojenje in zmaga favoritov so besede, ki na hitro opišejo tokratni pomurski rokometni derbi.

Pred približno 200 gledalci je ponovno odlično branil Belec in na koncu zbral 12 obramb (Černela Dorotej je nastopil nekoliko poškodovan). Kozelj Mitja je zadel vseh 8 dosojenih 7metrovk, Hedl Jure pa je dosegel 7 zadetkov iz desetih poizkusov iz igre. Pomurje je imelo 71% uspešnost zadetih strelov.
Pri Radgončanih je po pričakovanjih bil najboljši Žunič Matevž, ki je iz 12 strelov zadel 9-krat. Njegova ekipa je nekoliko zaostajala, saj so zadeli samo 51% vseh strelov proti golu.

Pomurje je še vedno na 2. mestu prvenstvene lestvice, kjer sta se oblikovali dve skupini ekip. Prve štiri ekipe imajo med 10 in 8 točk, medtem, ko imajo ekipe med 5. in 10. mestom od 6 do 4 točke.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2017 ob 9:59 gost

      BRAVO POMURJE...MOJE MIŠLJENJE..EKIPI ZDRUŽITI IN SE OVRSTITI V 1B LIGO..SKUPNO MOČJO SO TEGA SIGURNO ZMOŽNI...NAREDITE V ROKOMETU..ČE V DRUGIH ŠPORTIH TEGA NE ZNAJO nogomet -Mura :Veržej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.