https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V murskosoboškem BTC-ju odprli razstavo likovnih del 23. in 24. Likovne kolonije IZAK Lipovci

Murska Sobota, 25.11.2017 ob 10:30  

V petek, 24. novembra, je v zgornjih prostorih BTC City Murska Sobota potekalo odprtje razstave umetniških del udeležencev Likovne kolonije IZAK Lipovci 2015 in 2016. Razstava bo na ogled do 31. januarja 2018.

Prisotne so na otvoritvi nagovorili: direktor BTC City Murska Sobota Mitja Horvat, župan Občine Beltinci Milan Kerman, predsednica Aquila Lipovci Jožica Jakob in strokovni vodja kolonije Peter Vernik. Umetniška dela devetnajstih umetnikov, ki prihajajo iz šest držav (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Italija, Poljska, Turčija in Slovenija), je predstavil mag. Franc Obal. Na otovoritvi je zapel tudi Moški pevski zbor Lipovci.

Družba BTC je podpirala in bo tudi v prihodnje podpirala take projekte, je povedal direktor BTC City Murska Sobota Mitja Horvat in dodal, da je ponosen, da je tak kotiček tudi v nakupovalnem središču.

Zbrane je pozdravil tudi beltinski župan Milan Kerman, ki je povedal, da je likovna kolonija v Lipovcih izrednega pomena za občino, kajti to pomeni, da se je uvrstila na zemljevid likovnih kolonij ne samo v Sloveniji, ampak na mednarodnem področju. Likovna kolonija je posebna, ker zna pritegniti umetnike ter ustvarjalce, ne samo iz Slovenije, temveč iz različnih držav. 

Slovenski umetniki na koloniji so bili: Katja Bogataj (Žiri), Nevija Falkner (Ankaran), Daniel Homšak (Ljubljana), Robert Jurak (Logarovci), Dušan Klun (Ljubljana), Anže Gallus Petelin (Kamnik pod Krimom), Franc Poredoš (Beltinci), Žiga Rehar (Ljubljana), Karmen Smodiš (Strehovci), Lucija Stramec (Muta) in Brane Širca (Ljubljana).

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.