https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Pomurje s točko iz Sevnice

28.11.2017  

Rokometašem Pomurja tudi na tretjem gostovanju v tej sezoni ni uspelo zmagati. Iz gostovanja iz Sevnice so (ponovno) prinesli točko. RK Sevnica - RK Pomurje 31:31 (16:14).

RK Sevnica - RK Pomurje 31 : 31 (16 : 14)

RK Pomurje: Belec 14 obramb, Černela Dor., Gregorec 8, Kozelj M. 6 (5/5 iz 7m), Sever, Hedl Ju. 4, Hameršak A. 3, Jankovič 3, Kozelj V. 2, Pintarič, Černela Dom., Hedel Je., Šavel, Kocan, Štumpf, Raj

RK Sevnica: Krnc 6 obramb, Žičkar A. 3 obrambe, Kroflič, Cigler 8, Kuhar 8, Kolman T. 5, Kovač 4, Jančev 3 (3/3 iz 7m), Mrgole 2, Žičkar T. 1, Kolman B., Vrtovšek, Kadilnik V., Želič, Kadilnik T., Bajc

7 metrovke: RK Sevice 3/3, RK Pomurje 5/5
Izključitve: RK Sevnica 8 minut, RK Pomurje 4 minute

Po začetnih 0:2 za Pomurje so domači v 9. minuti povedli z rezultatom 4:2. Do 13. minute so gostje iz Murske Sobote ponovno povedli z 5:6. V naslednji 11. minutah so domači naredili delni izid 7:2 in v 24. minuti prvič občutneje povedli z 12:8. Prekmurci so strnili svoje vrste in v 29. minuti izenačili najprej na 13, v zadnji minuti pa še na 14. Z zadnji minuti prejeli še dva zadetka in domači so odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti (16:14).

Drugi polčas so odlično začeli gostje in z delnim izidom 0:4 v 36. minuti povedli z 16:18. V 40. minuti so gostje najprej povedli že za 3 zadetke (19:21), 5 minut kasneje pa celo z +4 (22:26). Domači rokometaši se niso predali in počasi zniževali prednost, ter v 54. minuti izničili prednost Pomurja in izenačili na 29. Sledila je razburljiva končnica kjer so najprej povedli gostje (29:30), nato še domači 31:30. Vmes so domači izgubili 2 žogi, gostje pa zastreljali 2 strela na gol. 40 sekund pred koncem tekme je Mitja Kozelj najprej priboril 7metrovko in je tudi uspešno izvedel (zadel je vseh 5 7metrovk) za izenačenje. Domači v dobre pol minute niso uspeli ogroziti vrat gostov in tekma se je končala z neodločenim izidom.

Pomurje na tekmi s Sevnico pričakovalo zmago, vendar je zaradi slabega prvega polčasa in nezbranosti pri zaključnih strelih predvsem v drugem polčasu na moralo zadovoljiti z osvojeno točko.

Pri gostih je dobro odigrali Gregorec, ki je dosegel 8 zadetkov iz 11 strelov, Sever, ki je zadel 5 zadetkov od 6 strelov, Kozelj Mitja s 6 zadetki (5/5 iz 7m), ter Belec s 14 obrambami.

Pomurje je kljub samo enemu porazu zdrsnilo na tretje mesto. Ajdovščina ima točko prednosti, vendar tekmo več, medtem ko ima Mokerc Ig dve točki prednosti, vendar ravno v naslednjem krogu prihaja v Mursko Soboto, kjer Pomurje še ne pozna poraza.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Kot že zapisno rokometaši Pomurja v soboto 2. 12 .2017 ob 19:30 v domači dvorani igrajo s prvouvrščeno ekipo Mokerc Ig. To bo po vsej verjetnosti tekma za jesenskega prvaka, saj obe ekipi do konca prvenstva glede na razpored ne bi smeli več izgubiti. Vendar je to račun brez krčmarja. Z morebitno zmago proti Mokercu bi rokometaši Pomurja prehiteli Mokerc Ig na prvem mestu.

Poleg prvenstvene tekme pa nekaj dni kasneje, v torek 5. 12. 2017 ob 19:30, Pomurje pričakuje prvoligaša iz Novega mesta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.