https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Slovenci s porazom proti Dancem najverjetneje brez polfinala

19.1.2018  

Slovensko reprezentanco je že na začetku drugega dela evropskega prvenstva v Varaždinu pričakal težak nasprotnik – aktualni olimpijski prvaki Danci. 

Po enakovrednem boju v prvem polčasu, je Slovencem kljub bučni podpori navijačev s tribun, v drugem polčasu zmanjkalo moči, prav tako je bilo premalo razigranih igralcev. Končni rezultat je bil 28 : 31 (14 : 16), tekma pa je v veliki meri že odločila o slovenskih možnostih za polfinale. 

Foto: Reuters

V prvem polčasu je našim reprezentantom uspelo držati priključek z Danci. Slovenskim rokometašem je nekajkrat uspelo priti do izenačenja, a za preobrat na tekmi se ni izšlo. Miha Zarabec je bil s šestimi goli najučinkovitejši igralec Slovenije, prvi polčas pa se je končal z rezultatom 14:16.

Slovenci v drugem polčasu niso imeli zadosti razpoloženih igralcev, prav tako pa so naredili nekaj tehničnih napak in zapravljenih napadov. Odločilno prednost je nasprotnikom prispeval krilni napadalec Lasse Svan, ki je na tekmi zbral izjemnih 11 golov.

Proti koncu tekme so Danci pobegnili na nekaj golov prednosti, kar jim je zadostovalo za končno zmago. Naslednja tekma čaka slovenske rokometaše prav tako v Varaždinu v torek, 23. 1. ob 18:15 uri proti Špancem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2018 ob 9:12 gost

      Pričakovano Arabec dober ostali pa so delovali kot punce.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2018 ob 13:41 gost

      Ća je bilo, je minilo! Šteta!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.