https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za sofinanciranje začetnih naložb podjetij v pomurski regiji na voljo 1,4 milijona evrov

12.02.2018 ob 10:30  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo tri razpise za sofinanciranje začetnih naložb podjetij na treh problemskih območjih. Za tri območja – Pokolpje, Zasavje in Pomurje – je na voljo slabe štiri milijone evrov. Za območje pomurske regije je na voljo 1,4 milijona evrov za leti 2018 in 2019. Rok za prijavo je do 28. februarja.

 

10 tisoč do 200 tisoč evrov subvencije

Posamezen upravičenec bo lahko prejel od najmanj deset tisoč evrov do največ 200 tisoč evrov subvencije. V okviru razpisa je mogoče dobiti denar za sofinanciranje začetnih naložb v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, naložba pa mora biti povezana z vzpostavitvijo nove poslovne enote ali razširitvijo zmogljivosti že delujoče poslovne enote ali povečanjem raznolikosti proizvodnje poslovne enote ali pa pomembno spremembo proizvodnega procesa v že delujoči poslovni enoti.

Kaj vam subvencionirajo?

S subvencijo lahko podjetje sofinancira naslednje stroške: nakup strojev in opreme, nakup nematerialnih naložb, ki pomenijo prenos tehnologije z nakupom patentiranih pravic, licenc, know-howa in nepatentiranega tehničnega znanja, pod pogojem, da se uporabljajo na območju izvajanja razpisa, gradbena-obrtniška-inštalacijska dela in nakup objektov in zemljišč.

Podjetja, ki bodo upravičena do sofinanciranja stroškov projektov v letu 2018, bodo moral projekt dokončati do 26. oktobra letos – do takrat bodo morala predložiti zahtevke za izplačilo subvencije.

Podjetje je pravičeno do subvencije, če bo naložbo izvajalo v eni od teh občin: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Ormož, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Središče ob Dravi, Sveti Jurij, Sveti Tomaž, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana ali Veržej. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.