https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Podjetje Osem, ki je popolni lastnik Kekca, že kuje načrte za nove paštete

23.02.2018 ob 6:00  

Murskosoboško podjetje Osem je vendarle končalo dveletni spor, s Pomurko mesno industrijo v stečaju, okoli lastništva blagovne znamke Kekec. Prodajo paštet Kekec želijo povečati doma in na tujih trgih, zato marca napovedujejo promocijsko kampanjo.

 

Spor se je končal s sodno poravnavo in novembra lani je podjetje Osem postalo popolni lastnik te znamke. Po besedah Miroslava Flisarja, lastnika in direktorja podjetja Osem, se je zapletlo zaradi nedorečenega lastništva te znamke, ki izvira iz časa pred stečajem Pomurke, mesne industrije in kot je pojasnil za Finance sporov ne želi pogrevati. Stroški za nakup blagovne znamke Kekec so bili, kot pravi visoki in so znašali 250 tisoč evrov ob 150 tisoč evrih dodatnih stroškov za licenčnino, ki so jo pet let plačevali za uporabo te znamke.

Blagovno znamko Kekec so kupili, da bi jo oživili in razširili na nove izdelke. Tako je Kekec dobil že tri mlajše brate – čajno, piščančjo in tunino pašteto, po besedah Flisarja pa jim bodo v prihodnje sledile še nove paštete.

Leta 2015 so v podjetju Osem naredili 850 ton mesnih konzerv in paštet Kekec, prodali pa okoli 700 ton teh izdelkov. V letih 2016 in 2017 so imeli 2,2 milijona evrov prihodkov, leta 2015 pa 2,4 milijona. Letos želijo prodajo doma zvišati na 2,6 do 2,8 milijona evrov, izvoz pa na pol milijona. Nekaj naročil imajo že za Makedonijo. V podjetju Osem je trenutno 24 zaposlenih. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.