https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomladni Teden restavracij je tik pred vrati

15.03.2018 ob 20:00  

Pomladni Teden restavracij bo trajal, od petka, 16. do nedelje, 25. marca 2018. Sodelovalo bo rekordno število, kar 101 najboljših slovenskih restavracij in gostiln.


Teden restavracij so prvič organizirali pred 22. leti v New Yorku. V Sloveniji pa so Teden restavracij prvič organizirali v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, in sicer v Mariboru in treh partnerskih mestih. Akcijo Teden restavracij organizira VIVI d. o. o., Violeta in Uroš Menciger. 

Od 16. do 25. marca 2018 vas bodo v vrhunskih slovenskih restavracijah in gostilnah pričakali najboljši chefi z izbranimi meniji po enotni ceni 18 evrov. Teden restavracij poteka po celotni Sloveniji, v njem pa sodelujejo restavracije, ki so povabljene na osnovi ocenjevanja kulinaričnega kritika Uroša Mencigerja v časopisu Nedelo in na spletnem portalu Šola okusov. Povabilo so prejele tiste restavracije, ki so prejele vsaj en srček, nekaj dodatnih mest pa so dobile še restavracije, ki so na poti do prvega srčka.

Iz Prekmurja in Prlekije, bodo sodelovale:

- Gostilna Rajh iz Bakovec,
- Gostilna Tonček iz Beltinec,
- Gostilna Zorko iz Borecev, ki letos prvič sodeluje na Tednu restavracij,
- Gostilna Menciger iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni,
- Gostilna Tramšek iz Žerovinec.

Uroš Menciger, selektor Tedna restavracij: ˝Teden restavracij je šola okusov! Primerjanje med restavracijami, chefi in jedmi dviguje kakovost slovenske kulinarike, zato vsak Teden restavracij poudari enega od pomembnih členov vrhunske kulinarike. Ker je ta vključen v meni Tedna restavracij, postane standard kakovosti, ki ga gostje nato zahtevajo vedno in povsod. Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je tako postala nujnost, da chef tradiciji dodala lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter zanje plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev, ter da predstavlja svoje jedi na krožniku tako, da gost je tudi z očmi. V letu 2018 temu dodajamo še chefovo dobrodošlico. Pozdrav iz kuhinje je, namreč, hkrati znak gostoljubja tradicionalne gostilne in znak odličnosti v vrhunski kulinariki.˝

Restavracije se same odločajo, koliko prostih mest bodo vsak dan namenile ponudbi Tedna restavracij. Gostje si zato morajo pravočasno rezervirati mizo, če ne želijo ostati brez nje. 

Več informacij najdete TUKAJ.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.