https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Mladi lutkarji so se izkazali na Območnem srečanju lutkovnih skupin v Puconcih

Puconci, 24.03.2018 ob 9:00  

V petek, 23. marca, ob 10. uri  je v kulturni dvorani v Puconcih potekalo Območno srečanje lutkovnih skupin Slovenije 2018. Na prireditvi so nastopili najmlajši lutkarji iz vrtca in dve lutkovni skupini iz Osnovne šole IV Murska Sobota.


Prireditelj območnega lutkovnega dogodka v Puconcih je bil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Murska Sobota. Najprej se je predstavila lutkovna skupina Sončki iz Osnovne šole IV Murska Sobota. Uprizorili so predstavo Juri Muri v Afriki, avtorja Toneta Pavčka, za priredbo in mentorstvo pa je bila zadolžena Maja Vučko.

Naslednji so na odru nastopili najmlajši lutkarji lutkovne skupine Zajčki iz Vrtca Murska Sobota, s predstavo Medvedkova knjižnica, avtorja Poppy Bishopa. Predstavo je priredila Metka Kotar, za mentorstvo, režijo, scenografijo in dramaturgijo sta bili zadolženi Adrijana Zver in Metka Kotar.

Kot zadnji so na oder prišli mladi nastopajoči lutkovne skupine Mavrica, prav tako iz Osnovne šole IV Murska Sobota. Izvedli so predstavo z naslovom Luna in prijatelji, avtorji dela pa so bili kar sami lutkarji z mentorico in režiserko Evo Sarjaš. Obenem so lutkarji in mentorica bili zadolženi še za zasnovo in izdelavo lutk ter glasbeno opremo.

Na območnem srečanju lutkovnih skupi, so tako dobili priložnost za nastop in predstavitev svojih lutkovnih iger najmlajši lutkarji, obiskovalci skoraj povsem napolnjene dvorane pa so bili nad predstavami več kot navdušeni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.