https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Training course v Palermu za zmanjšanje socialne izključenosti preko kreativnih pristopov k branju

10.04.2017 ob 8:00  

Med 18. in 26. marcem je na Siciliji, natančneje v Palermu, potekalo izobraževanje v sklopu projekta READ. Izobraževanja se je udeležilo tudi 6 mladih iz RIS Dvorca Rakičan.

Projekt READ združuje partnerje iz petih držav iz treh kontinentov, in sicer Danilo Dolci iz Italije, RIS Dvorec Rakičan iz Slovenije, AMADEUS association iz Avstrije, ITF iz Kenije in JRP iz Indije. Partnerji so se v projektu, ki ga v okviru ukrepa KA2 finančno podpira program Erasmus+, združili z namenom, da preko kreativnega pristopa k branju zmanjšajo družbeno izključenost, prav tako pa s kreativnim pripovedovanjem zgodb pripomorejo k večji bralni kulturi.

V Palermu so se srečali mladi in mladinski delavci iz vseh sodelujočih držav, kjer so 7 dni spoznavali in izpopolnjevali kreativne načine pristopa k branju, torej, kako otroke in mladostnike na »zabaven« način spodbuditi k branju in pripovedovanju zgodb. V aktivnosti so vključili igro, glasbo, gledališče, snemanje, risanje in še bi se našlo. Skozi vse aktivnosti so spoznavali, kako so lahko drobne spremembe pri načinu pripovedovanja zgodb tiste, ki pritegnejo otroke in mladostnike k branju.

Udeleženci izobraževanja so naredili tudi okvirne kreativne delavnice za implementacijo aktivnosti v svojih državah. Delavnice so bile raznolike in prilagojene za vse sodelujoče države, kajti Indija in Kenija imata občutno nižji standard ter drugačen šolski sistem kot partnerske države iz Evrope.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.