https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prosti strel: Marian Sluka: Na Pomurje imam lepe spomine - Polani pa želim naslov prvaka

5.4.2018  

V rubriki Prosti strel tokrat gostimo Mariana Sluko, priljubljenega Slovaka, ki je v sezoni 2015/16 igral v dresu Polane.

 

Za Polano si igral v sezoni 2015/16. Kako to ,da si izbral Slovenijo, natančneje Veliko Polano?

Takrat sem bil član kluba Papa -  prva madžarska liga, kjer je ravno takrat razpadel klub. Imel sem ponudbo kluba Bekescaba, ampak se zaradi velike razdalje nisem odločil za odhod. Takrat mi je prijatelj povedal za NK Polano in ogledal sem si eno tekmo in že na prvi tekmi mi je bilo všeč, dobesedno vse okrog kluba: ljudje, ekipa in takrat sem se z upravo kluba tudi dogovoril za sodelovanje.

Kakšne imaš spomine na obdobje v Prekmurju?

Imam zelo lepe spomine, skupaj smo preživeli lepo leto in tudi za novinca v 3. ligi je bil končno 5. mesto, odlično. Žal mi je mogoče edino, da nisem ostal še kakšno leto dlje, ampak v Veliki Polani imam še vedno veliko prijateljev.

Kako je nato potekala tvoja nadaljnja športna pot?

Potem sem se odločil, da grem na Slovaško in naredim licenco za trenerja, poleg tega sem v svojem rodnem kraju tudi igral leto dni nogomet kot igralec-trener. Ko sem naredil licenco, sem se vrnil v svoj drugi dom - Zalaegerszeg, kjer zdaj treniram ekipo ZTE U19.

Imaš morda željo, da se kdaj vrneš, recimo kot trener?

Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v nogometu, saj je nepredvidljiv. Vsekakor me v prihodnosti zanima, da treniram člansko ekipo, trenutno pa mislim, da, če vzamemo primer Polane, da že ima odličnega trenerja, kar se vidi tudi po rezultatih in igri. V prihodnosti pa se seveda lahko zgodi marsikaj.

Še vedno spremljaš 3. ligo?

Tretjo ligo, natančneje Polano, spremljam vsako njihovo tekmo. Zelo sem vesel za dobre rezultate kluba v tej sezoni. Prav tako mi je všeč igra, saj igrajo napadalen nogomet, zabijajo tudi mnogo golov in mislim da je možnost, da lahko osvoji naslov prvaka. Klubu, upravi in celi vasi oz. občini Velika Polana zaradi truda, ki se vlaga v klub želim, da osvoji prvenstvo in da bo klub tudi v prihodnosti rastel še naprej. Klub je zelo blizu profesionalnemu nivoju na vseh področjih in ima tudi zelo dobre navijače, ki dihajo, oz. živijo za klub.

V nedeljo je nasprotnik Polane ekipa Črenšovec, se spomniš, da si prav proti njim debitiral v 3. SNL?

Vsekakor se spomnim te tekme, po zaostanku z 0:2 smo uspeli preobrniti rezultat in zmagali s 3:2. Ta tekma mi je ostala v lepem spominu. Že takrat se je videlo, da za to ekipo, ni predaje do konca. Prav tako upam, da bodo tudi v nedeljo fantje zmagali na sosedskem derbiju in da točke ostanejo doma.

 

 

 

    Fotogalerija