https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Ponovno sodelovanje koroške glasbenice Ditke in pesnika Ferija Lainščka - nov singl »Ko zvezde žarijo«

21.04.2018 ob 11:15  

Ditka, mlada glasbenica s Koroške, je izdala nov singl z naslovom »Ko zvezde žarijo«. Tudi v tem glasbenem projektu gre za kreativno sodelovanje med koroško pevko in pesnikom Ferijem Lainščkom.

Mlada glasbenica Ditka, ki se je na slovenski glasbeni sceni ustalila predvsem z Lainščkovo pesmijo »Ne bodi kot drugi«, predstavlja svoj novi singl z naslovom »Ko zvezde žarijo«. Tudi tokrat gre za koroško-pomursko sodelovanje med glasbenico in pevko ter pesnikom, ki sicer skupaj nastopata na koncertih širom Slovenije. Tako sta nedavno v naših koncih nastopila na koncertu v Puconcih, kjer sta s prepletom glasbe in poezije navdušila razprodano dvorano. Pesem Ferija Lainščka je tako Ditka uglasbila v okviru projekta Rokerji pojejo pesnike 2017, tokrat pa skladbo prestavlja v novi preobleki in glasbenem aranžmaju, ki je delo Gorazda Čepina.

»Navdih za pesem, Ko zvezde žarijo, sem našel pod velikim ozvezdjem, ki je dobilo ime po krilatem konju Pegazu iz grške mitologije. V grških legendah je Pegaz pogosto povezan z vodo, ne samo ob zemeljskih izvirih, ampak tudi na nebu. Lahko je, recimo, celo oblak, ki prinaša plodno vodo. Medtem ko konj na simbolni ravni predstavlja silovitost poželenja, krilati konj običajno prestavlja ustvarjalno domišljijo in duhovno privzdignjenost. Sicer pa prav Pegaz simbolizira tudi pesniški navdih,« je povedal avtor besedila Feri Lainšček.

Vsebina pesmi je navdahnila tudi ilustratorko, mlado ustvarjalko Moniko Čepin. Nov glasbeni singl tako združuje kreativno sodelovanje v besedi, glasbi in sliki. Nov glasbeni singl »Ko zvezde žarijo«, opremljen z ilustracijami besedila, lahko poslušate na spodnji Youtube povezavi.

Če želite izvedeti več o Ditkinem glasbenem ustvarjanju, projektih in koncertih v prihodnje, lahko obiščete njeno spletno stran www.ditkamusic.com ali Facebook profil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.