https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prenova bolnišnične lekarne v Murski Soboti ocenjena na skoraj 787 tisoč evrov

11.04.2018 ob 11:30  

V torek, 10. aprila, je vlada, ki opravlja tekoče posle, dala soglasje k povečanju vrednosti treh obstoječih projektov v načrtu razvojnih programov. Prenovili bodo bolnišnične lekarne v Murski Soboti in Trbovljah ter porodni blok v Kranju.

Iz urada vlade za komuniciranje (Ukom) so sporočili, da je po novem ocenjena vrednost prenove obstoječih lekarniških prostorov Splošne bolnišnice Murska Sobota skoraj 787.000 evrov z DDV. Glede na ocenjeno vrednost investicije se je povišala zaradi dviga cen na trgu. Sredstva za prenovo lekarne v višini 768.600 evrov bo zagotovilo ministrstvo za zdravje, soboška bolnišnica pa bo prispevala 18.300 evrov.

 

Z investicijo namreč želijo ustvariti pogoje za varno pripravo magistralnih pripravkov, zlasti aseptičnih, in optimizirati delovne procese. Želijo tudi omogočiti pogoje za razširitev dejavnosti za vse uporabnike aseptičnih izdelkov v Pomurju ter ohraniti strokovna dela bolnišnične lekarne. 

Na seji odbora je vlada dala soglasje tudi za uvrstitev štirih novih projektov v načrt razvojnih programov, in sicer prenove bolnišničnih lekarn brežiške in novogoriške splošne bolnišnice ter Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Poleg tega pa je v načrt uvrstila tudi ureditev mansarde Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so med drugim sporočili iz Ukoma.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2018 ob 13:25 gost

      800.000.00 Eurov!!! Pa za to napraviš 3 hiše, moderne in nej male!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2018 ob 13:38 gorila gost

      Človeška življenja nimajo cene.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2018 ob 20:28 gost

      Joj, kako bodo nekateri zopet vlekli provizije...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2018 ob 16:53 Tinka 11 gost

      Kaj bodo police iz ćistega zlata? A bodo zdravila izdajali roboti? Me res zanima, kako pridejo do takega izračuna!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.