https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

ŽNK TELEMACH GMT Beltinci remizirale z ŽNK Moje-lece.si Radomlje

Murska Sobota, 17.4.2018  

V nedeljo, 15. aprila 2018, je bil v Radomljah odigran derbi vrha lestvice državnega prvenstva. Nogometašice ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK TELEMACH GMT Beltinci so se razšle brez zadetkov. Remi je otežil položaj Pomurk, ki ostajajo v igri za naslov državnih prvakinj. 


ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:0 (0:0)


TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Korošec, Rozmarič, Šiftar, Makovec, Česnik, Kolbl, Zajmi, Frangež (64. T. Nemec), Šoronda (29. Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek

Mreži Pie Božič in Zale Meršnik sta ostali nedotaknjeni, a priložnosti za gol ni manjkalo, podjetnejše pa so bile Pomurke. Kot prva je v 9. minuti srečanja zapretila najmlajša v pomurski zasedbi, Luana Zajmi je poskušala s strelom z razdalje. Pet minut kasneje so si Pomurke priigrale kot, po katerem je z glavo merila Špela Rozmarič, a je Božičeva zaustavila njej udarec. V 16. minuti je od daleč pomerila še Špela Kolbl, vendar zgrešila domača vrata. 18. minuta srečanja je prinesla tudi prvo vznemirjenja pred vrati Zale Meršnik, a Lana Golob po kotu ni merila dovolj natančno. V 26. minuti je po izgubljeni žogi Sare Makovec udarila še Karmen Ulbin, a je njej udarec z razdalje zgrešil vrata Pomurja. Nekaj dvoma o odločitvi je pustila zgolj 28. minuta, ko je Špela Kolbl prodrla v desno polovico kazenskega prostora, kjer je Iza Križaj znašla na tleh in nato z dvignjeno nogo preprečila nadaljevanje akcije. Sodniška piščalka je ostala nema. V 39. minuti je Pio Božič kar dvakrat rešil okvir gola. Najprej se je za udarec z razdalje odločila Špela Kolbl, a je žoga končala v prečniku, okroglo usnje je končalo pri Tinkari Frangež, ta pa je z bližine še enkrat zadela prečnik. Tik pred odmorom so si Radomljanke priigrale še zaključni poskus. Sara Agrež je izvedla prosti strel z razdalje 23 metrov, a Zala Meršnik ni imela težav s krotenjem udarca.

V 48. minuti je udarila Ana Milović, a ne dovolj natančno. Za glasne vzdihe privržencev Pomurja je v 57. minuti poskrbela Sara Makovec. Prosti strel z desne strani igrišča je izvedla Anja Prša, pred golom našla Makovčevo, ki pa je z glavo streljala mimo desne vratnice. V 63. minuti sta se v kazenskem prostoru domačink zapletli Luana Zajmi in Tinkara Frangež, ugodna pozicija pa je ostala neizkoriščena. Med 69. in 72. minuto so Pomurke trikrat ogrozile domača vrata. Najprej je po kotu poskušala Luana Zajmi, dve minuti kasneje pa je bila v kazenskem prostoru nevarna še Sara Makovec, a je čuvajka domače mreže z obilico težav umirila žogo. Za zaključek vročih minut je s strelom od daleč poskušala še Zajmijeva, ki je merila v spodnji desni kot, a se je Božičeva izkazala z lepo obrambo. Sledila sta še poskusa Neli Hofman, ki je v prvem polčasu zamenjala Larisso Šoronda, in Maruša Česnik, ki pa sta streljali mimo desne vratnice domačega gola. Domači strateg Grega Mohar je v končnici tekme v igro poslal Zalo Kuštrin, hitra Ajdovka pa je bila nevarna po dolgih podajah na gostujočo polovico. Nekajkrat je s pravočasnim izletom iz gola dobro posredovala Zala Meršnik, v 80. minuti pa je strel Kuštrinove blokirala Kaja Korošec. Tri minute zatem sta domačo obrambo izigrali Špela Kolbl in Sara Makovec, ki pa je iztržila kot. Končnica tekme je ponudila še dve priložnosti Radomljank, udarec Ane Milović je končal v pomurskem bloku, Kraljeva pa je merila mimo gola. Nenatančen je bil udarec Špele Kolbl, udarec Vite Šiftar v sodniškem dodatku pa je zaustavila Božičeva.

 

˝Po slabem prvem polčasu smo se med odmorom zbrale, od trenerke Nuše dobile napotke in tako odigrale veliko boljši drugi polčas, v katerem smo si priigrale veliko priložnosti, ki pa jih, žal, nismo izkoristile,˝ je po neodločenem izidu dejala Sara Makovec, ki je obžalovala, da s soigralkami ni izkoristila katere od priložnosti: ˝Mislim, da smo si zaslužile zmago, vsaj po tem, kar smo pokazale v drugem polčasu. Nič še ni izgubljeno in v zadnje tekme tega prvenstva gremo z mislijo, da na vsaki dobimo tri točke.˝

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2018 ob 6:54 gorički gost

      Pa koga zanima te ženski nogomet. Par ekip v Sloveniji. Ena liga. Slabe so če se veselijo že točke. Ka pa te nika ne oišete o KMN Pertoča. Lejpi pojđe. Prijte nas gledat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2018 ob 17:46 gost gost

      ja pa goricki, pa ce te ne zanima, te ne citaj 🙂

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.