https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Klub Študentov Lendava privabil številne obiskovalce na 15. Študentski Bogračfest v Mariboru

Maribor, 18.04.2018 ob 11:20  

V torek, 17. aprila, je v Mariboru na območju študentskega kampusa Gosposvetska od 12. ure dalje potekal že tradicionalni 15. Študentski Bogračfest. Tudi letos je dogodek organiziral Klub študentov Lendava in tako predstavil in promoviral kraj ter tradicionalno lendavsko jed – bograč.

Ena največjih študentskih kulinaričnih prireditev v Mariboru se je pričela s popoldanskim delom od 12. ure dalje, ko so v bližini študenstkega naselja začeli s predstavitvijo na stojnicah različni študentski klubi in društva. Dogodek je poleg promocije lokalne kulinarike in tekmovanja v kuhanju bograča, namenjen tudi predstavitvi delovanja študentskih klubov iz celotne Slovenije ter druženju z obiskovalci.

Klub študentov Lendava Študentski Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že od leta 2004. V preteklih letih se je dogodek odvijal na mariborski tržnici, letos pa so spremenili lokacijo v študentski kampus Gosposvetska, med dvorano UŠC Leona Štuklja ter zelenico za 7. študentskim domom.

Od popoldanskih ur dalje je tako v študentskem kampusu zadišalo po bograču, vmes je posijalo tudi sonce in dogodek je hitro privabil številne obiskovalce. V pripravi bograča in ostalih kulinaričnih dobrot so se preizkusile študentske ekipe iz različnih koncev Slovenije, na stojnicah so obenem predstavile svoje delovanje in aktivnosti. Po končanem kuhanju je pripravljene vzorce bograča ocenila strokovna komisija.

Kulinarična prireditev se je v večernih urah počasi preselila v bližnji študentski prireditveni prostor ŠTUK. Za nadaljevanje zabave pozno v noč je najprej poskrbela prekmurska glasbena skupina Blue Planet, za še več zabave, plesa in petja pa zatem vsem znani ansambel Modrijani. Študentski Bogračfest v Mariboru je eden prvih večjih študentskih dogodkov na prostem spomladi, ki privabi veliko število obiskovalcev, s predstavitvijo tradicionalne lokalne kulinarike in krajev pa poskrbi za promocijo Pomurja tudi izven naše pokrajine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.