https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Ministrica dr. Anja Kopač Mrak v Murski Soboti - število mladih brezposelnih se je prepolovilo

Murska Sobota, 21.04.2018 ob 6:00  

V petek, 20. aprila 2018, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, potekal pogovor z ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak. Z ministrico se je o aktualnih temah pogovarjal Zoran Hoblaj, direktor doma starejših Rakičan in podžupan Mestne občine Murska Sobota. 


Pogovor z ministrico Anjo Kopač Mrak je začel direktor doma starejših Rakičan in podžupan Mestne občine Murska Sobota, Zoran Hoblaj z naslednjimi besedami: ˝V izredno veselje mi je, da lahko gostimo danes v Murski Soboti ministrico dr. Anjo Kopač Mrak. Z velikim veseljem pa pozdravljam tudi podpredsednika vlade, mag. Dejana Židana in župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška.˝

Predsednik SD mag. Dejan Židan je povedal: ˝To kar osebno ocenjujem, kot največji uspeh Anje Kopač Mrak je, da se neutrudno bori. Ko so bila najtežja pogajanja, je nismo več pustili, da gre sama v sobo predsednika vlade in finančnega ministra. Uspelo nam je, da smo vsako leto naredili en korak naprej. Zato, ker imamo gospodarsko rast, ker je več zaposlenih, kar je super, ti bomo vzeli nekaj denarja, ker ga zagotovo potrebuješ manj. Sploh se ni ji dalo prepričati, da bodo tisti, ki so v resnici dolgotrajno brezposelni, še naprej dolgotrajno brezposelni zato, ker jih potem več nočejo zaposliti. Anja ne skrbi samo za tisto, kar je najtežje, ampak vodi in skrbi tudi za družinsko politiko ter nekatere druge politike. Pomembno pa je to, da se je v zadnjih treh letih z Anjino pomočjo število brezposelnih mladih prepolovilo.˝ 

Za konec je mag. Dejan Židan pohvalil župana Jevška: ˝Vsi, ki smo pred 26 leti živeli v Murski Soboti, smo vedeli, da je Sobota center. Potem pa je to, kar izginilo in so nas vsi začeli prehitevati. In zdaj ponovno dobivamo občutek, da Murska Sobota postaja center. Pripeljal si nam Expo, kar ni bilo enostavno. Pripeljal si nam tudi dnevni center. In vedno je lepo, biti kje prvi. Naslednji teden, 25. aprila 2018 bomo skupaj z županom, na Noršinski ulici odprli tudi prvi učni čebelnjak za invalide.˝

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal: ˝Hvala Anja, da si prišla, kajti izjemno smo ponosni na tvoje delo, na delo tvojih sodelavk in sodelavcev, ker nam v tem okolju, ko je padla Mura, Pomurka, ta socialni čut izjemno veliko pomeni. Zdaj smo v Pomurju v položaju, ko rastemo po izvozu, BDP-ju in smo vzor kot regija v Sloveniji. Izjemno smo ponosni na to, da smo skupaj z gospodarstvom, s srednjimi in malimi podjetji zagnali Prekmurje navzgor, tudi s pomočjo socialnih politikov."

˝To je tema, kjer gre v bistvu za vprašanje odnosa med kapitalom in delom. Lahko rečemo, da je bilo do sedemdeset let to razmerje na strani delavca in se je v sredini osemdesetih let in do današnjega obdobja spremenilo v prid kapitala. Jaz sem začela mandat leta 2013, takrat sem bila ministrica v vladi Alenke Bratovšek. Mi smo imeli takrat 125.000 brezposelnih, danes jih je pod 80.000. In največji problem je bila brezposelnost mladih, ki je danes več kot polovico nižja. Moramo regulirati trg dela, drugače bi vas delodajalci danes imeli, jutri spet ne. Konflikt med javnim in zasebnim pa je nepotreben, ampak krivi smo tudi malo v javnem sektorju, ker ne znamo pokazati kakšna je naša dodana vrednost. Ta konflikt je trajen vedno, v zadnjem času pa se je zaostril, kakor ste videli razpravo o minimalni plači,˝ je glede konfliktov med javnim in zasebnim sektorjem povedala ministrica dr. Anja Kopač Mrak.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2018 ob 8:28 gost

      rdeči se redno forsirajo predvolilni časi prihajajo ka pa nej je šla gledat jevšekovo drvarnico na kamešnici in betonsko soboto kak pajdaš židan delo rihta polaniču čas za spremembe na županskem stolu

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2018 ob 9:31 čondraš gost

      Banda rdeča, ki v parlamentu nezakonito skriva ILEGALNE migrante , ki s pomočjo kapitalističnih lobijev z zahoda vsiljuje homoseksualno prakso otrokom. Pokvarjenci . namesto Social demokrati, bi se mogli imenovati Kapital Demokrati. Tipična leva stranka, ki s populizmom po jugoslovanski metodi,preko medijev pere možgane naivnim nesrečnikom.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2018 ob 0:33 robček gost

        Spat se spravi nej ka bluziš z migranti ,pitaj amerikance angleže pa francuze pa ruse zakoj so migranti pa malo se v ogledalo pogledni pa verjetno od orožja pa bosanskih pejnez tudi kaj znaš?

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2018 ob 9:44 čondraš gost

        robček..ne mešaj jabolk in hruške, čeprav vam to rdečim gre najbolje od rok, ampak s tem lahko samo otroke in pijane motaš okoli prsta...govora je o vaših potezah, o nezakonitev zadrževanju NEZAKONITIH migrantov v PARLAMENTU R. Slovenije...kaj imajo s tem američani veš samo ti..Kaki pejnezi od bosancev pa od orožja...to ti tvoja post kumrovačka šola tupi v glavo...pa še samo pridi naprej s podatkom da je JJ največ pokrdale v državi...te pa je 90 % časa na oblasti levica...vi ste tako zmanipulirani da boste začeli verjeti kmalu da je JJ vesoljec;) .Pomilovanja vredni ste.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2018 ob 9:36 brezposelni gost

      Za navedbe v članku ni poskrbela R. Slovenija in njena vlada ampak R. Avstrija, ne se kititi s tujim perjem.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.04.2018 ob 9:36 gost

      špotaši

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.04.2018 ob 9:47 gost

      "pri povprečni plači 1723 evrov espe plača 363 evrov prispevkov in dobi neto 1360 evrov, medtem ko njegov redno zaposleni kolega plača skoraj 600 evrov prispevkov in dobi izplačanih le 1127 evrov, kar je 233 evrov manj." Zenska je ministrica za to podrocje pa nema tri ciste. Po toj izjavi bi se mogla po hitron postopki nekan skriti, ovi jo pa koli vozijo kak kaksi biser znanja.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.04.2018 ob 13:18 sd l.o.p.o.v.i. gost

      mrššššš banda rdeča,

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.04.2018 ob 14:01 77 gost

      Vsi politiki govorijo da se brez poselnost zmajnšuje,pa za vrajžo mate niti en politik pa ne govori o njihovih starših ki še imajo do pokojnine 10,15, let delati pa nikjer ne dobijo zaposlitve ali dela,niti en politi še ni rekel da je treba zaposlovati delavne invalide ki jih je največ brez zaposlitve,ker jih delodajalci nočejo zaposliti ker se jih bojijo kot hudič križa,politiki jaz sem delavni invalid tretje kategorije že 9 let me niti ne delodajalec noče zaposliti pa sem 100% da bi več naredil kot pa kakšen lenuh ali pijanček ampak delodajalci pijančke in lenuhe ščitijo,da z njimi lahko manipolirajo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.04.2018 ob 14:03 Mmmmmm gost

      Tej so pijane. Ce pa vsi v Avstriji delajo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.04.2018 ob 19:13 Vzdevek gost

      Kaj nakladate, kakšna rdeča banda. Ko bi vsaj bili, kot se prodajajo. so pa navadna neoliberalna stranka.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.04.2018 ob 20:59 gost

      gostu 77, v popolnosti te podpiram, A SMO SLOVENCI SPOSOBNI IZVOLITI LJUDI, KI BODO GLEDALI NA KATEGORIJO BREZPOSELNIH DELAVCEV, STAROSTI 47 - 55 LET, KI JIH MAFIJSKA DRŽAVA SPLOH NIMA V PROGRAMU " ŽŽIIVVLLJJEENNJJAA ???? Življenje teh ljudi, ki so izgubili službe, nimajo iz česa živet PA POZIVA TA POLITIČNA DRHAL NA VOLITVE, DA JIH TI UBOŽENCI PODPREJO. NIKAMOR, ČE NA VOLITVE PA VOLIT JELINČIČA, KI JE ZA CMERARAJA FENOMEN. In ta Cmerar PODKUPI STRANKARSKE ČLANE, DA NE IZGLASUJEJO SPREMEMBO ZAKONA O ŠPORTNI LOERIJI !!!!. PROKLET PIZDEK, PODPIRA MONOPOL IN V TEJ KAPITALISTIČNI BANDI LOTERIJE VERJETNO DOBI TUDI ZAPOSLITEV. iN NA ROD DOLINE LJUBLJANSKE GA BO PONOVNO VOLIL, TEGA, KI SE POSERJE NA ZAKONE, KATERIH SPISATELJ JE BIL SAM. . Druga dobra opcija na volitvah bo srbska stranka, ki mora z Jelinčičevo uspeti, da zaduši to slovensko golazen, DA PRIPOZNA ČLOVEKA SLOVENCA, KI JE ŽIVLJENJE DAL SLOVENIJI, PA GA JE MAFIJSKA STRUKTURA POLITIKE POSTAVILA NA ROB ŽIVLJENJA IN tisti, ki so v Sloveniji rojeni, so pač otroci bivše Srbije, nimajo pa enakih možnosti, kot otroci Italijanske in Madžarske skupnosti. Amen. In ponovno povdarjam, take pizdune, ki so nas v teh leti, ali pa nove CMERARJE, naj gremo volt?????. MATI MI JE NEKOČ REKLA, SINE NE ZATAJI SAM SEBE, NE LAŽI SAM SEBI -- IN TO JE NAREDIL TA STRUČNJAK CEREAR kot nov obraz na naši sceni. Dobro, da ga nekdo od pokojnih ne vidi, če ga vidi, se pa nebesa preobračajo v PEKEL.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2018 ob 12:29 Lucifer gost

        Prej kak srbski manjšini bi priznal raje nemški kajti ta državaq daje že skoraj več kot polovici Slovencem kruh. Srbski doktorji pa tudi hrvaški pa že 30-40 let tukaj živijo pa še nobene slovenske besede nočejo izgovoriti. A tajski, švedski in italijanski ljudje pa se ga naučijo v roku par mesecev.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.04.2018 ob 21:45 gost

      Fuj, gabite se se mi rdečuhi, še pes vam več ne more verjeti.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.04.2018 ob 7:57 barvni gost

      Nej san nikšne farbe, ste pa čarni težki primitivci.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.04.2018 ob 12:06 šajnovič gost

      Eni ko dobijo podporo plačajo porgo pri Sukiči in za pet dnij dela na krajdo in to tak ide z meseca v mesec .Enega sem vprašal ka je na podpori zakaj nejde kama v nemčijo kjer delajo največ podjetja v avto industriji in pravo ,da je raje na podpori kot pa da dela po deset ur na dan .Mladi dela zmožni so na podporaj ljudi ,ki pa so stari po peddeset in več let pa si morajo iskati delo .Ali je to pravica ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.04.2018 ob 12:26 Lucifer gost

      Vsem mladim zdravim in zmožnim za delo bi takoj brez pardona in obotavljanja ukinil socialne pomoči. Mislim vse ka je praf. Golazen manjasta. In te do še zdigavale socialne pomoči na skoraj že raven minimalca. Pa dobro kama mi idemo...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.04.2018 ob 13:05 gost gost

      ja pa včeraj se je videlo kelko čarnih bilo v spartacusi ka jd bila podpora na zečiči on je itak njihov pevač eni se nemremo privoščiti spartacusa se vidi da cigani precej več prejemajo podporo kot beli potem majo 3 dni pejnez te pa že prosjačijo po kučaj

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.05.2018 ob 8:17 Ena bejba gost

      Mislim, da se ministrice pred novinarji ne naslavlja z osebnim imenom Anja. Ko sem prebirala izjavi in kar Anja..in spet Anja. .Znova preučiti poslovni bonton, Dejan in Aleksander. Seksizem pri vama je res na na višku. Potem bi že nadaljeval s tem in povedal, da bomo odprli čebelnjak z Aleksandrom... Intelekt na višku. Takšnih politikov jaz ne rabim. Ampak to je samo moje skromno mnenje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.