https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gančanih postavili 99. majoš in se zabavali s skupino Blue Planet

Gančani, 01.05.2018 ob 15:10  

Letniki 2000 so včeraj, v Gančanih, postavili že 99 tradicionalni majoš. Večdnevni program se je zaključil z nastopom skupine Blue Planet.


Gančki majoš je šega, ki sega v leto 1919. Šego, ob pomoči sovaščanov, vsako leto 30. aprila izvedejo mladi iz Gančanov, ki v tekočem letu dopolnijo 18 let.

Smrekov vrh lepo okrasijo s papirnatim okrasjem, ne sme pa manjkati niti slovenska zastava. Vrh majoša so tako fantje, ob pomoči drugih fantov, včeraj nosili po vasi, dekleta pa so med povorko poskrbela, da sodelujoči niso bili žejni.

Sodelovanje pri »majošu« pomeni za mlade prehod v odraslost. Letos so gančki majoš pripravljali in postavljali letniki rojeni leta 2000.

Po postavitvi majoša (mlaja) je sledil kratek kulturni program.

Letošnje dogajanje je prvič potekalo tri in to od petka, 27. aprila 2018, do včerajšnjega zaključka s tradicionalnim postavljanjem mlaja ter veselico s skupino Blue Planet.

Kako so v nedeljo pred kapelico v Gančanih postavili majoš, si lahko pogledate TUKAJ.

Prihodnje leto pa bodo v Gančanih postavljali že jubilejni stoti majoš.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.