https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Letos PD Gornja Radgona organizira že 45. Tabor mladih planincev

16.5.2018  

Planinsko društvo Gornja Radgona skupaj s planinskimi društvi iz Savinjskega meddruštvenega odbora organizira že 45. Planinski tabor, ki je namenjen osnovnošolcem. Taborjenje je vsekakor odlična priložnost, da otroci skozi različne dejavnosti pridobijo neformalno znanje. Pohodi bodo prilagojeni starostnim skupinam in zmožnostim, za udeležence tabora bodo skrbeli planinski vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji, vzgojitelji ter tehnično in medicinsko osebje. 

Bivanje v šotorih je za otroke posebno doživetje. Planinstvo je med mladimi manj popularno, a omogoča aktivno preživetje v naravi. Dobrodošlo je, da imajo otroci že pred odhodom na planinski tabor izkušnje s pohodi, ni pa to pogoj. Na taboru je zagotovljena pitna voda in topla voda za tuširanje.  

Otroci bodo tudi letos odkrivali skrivnosti gorskega sveta ter osvajali okoliške vrhove in planine. Letošnja lokacija bo omogočila obisk Votline kralja Matjaža, podzemlje Pece in tudi muzeja v Mežici. Ob tem bodo udeleženci tabora spoznali tudi pravila varne hoje, plezanja (tehnike varovanja in navezovanja), spoznali osnove orientacije in prve pomoči.

Večeri ob ognju bodo namenjeni petju. Vsako leto je poskrbljeno tudi za športne aktivnosti in njihovo animacijo. Ocenjevanje šotorov je že tradicionalno in poteka s strani otrok. Prav tako otroci sodelujejo tudi pri pripravi hrane in pospravljanju jedilnice. 

Tabor bo letos potekal od 28. julija do 4. avgusta 2018. Število prijav je omejeno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.