https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti odprli razstavo voditelja Slovenske krajine Jožefa Klekla st.

Murska Sobota, 30.05.2018 ob 15:00  

V torek, 29. maja 2018, so v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice, odprli razstavo voditelja Slovenske krajine Jožefa Klekla st. 

Jožef Klekl starejši, se je rodil 13. oktobra 1874 v Krajni, umrl pa je 30. maja 1948 v Murski Soboti. Bil je slovenski katoliški duhovnik, politik, pisatelj, založnik in urednik. Leta 1897 je v Sombotelu na Madžarskem končal študij bogoslovja. Kot kaplan in župnik je opravljal duhovniško službo v več krajih. Kaplanoval je v Tišini, v Incédu, v Črenšovcih in župnikoval v Pečarovcih. Leta 1910 se je upokojil in naselil v Črenšovcih.

Z razstavo voditelja Slovenske krajine, Jožefa Klekla st. (1874-1948), so se ob 70. obletnici smrti duhovnika, politika, pisca in pesnika, urednika in založnika, vzgojitelja in voditelja Slovenske krajine, spomnili njegovega življenja, dela in trajnih sledi, ki jih je zapustil s svojim vsestranskim prizadevnim in preudarnim delom.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.