https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Moravskih Toplicah na Festivalu prekmurskih dobrot predstavili prekmursko ljudsko izročilo

Moravske Toplice, 10.06.2018 ob 17:00  

V Moravskih Toplicah je v soboto, 9. junija, v organizaciji Term 3000 in TIC-a Moravske Toplice potekal že tradicionalni Festival prekmurskih dobrot na katerem so predstavili prekmursko kulinariko, tradicionalne obrti ter ljudski ples in glasbo.

Tradicionalna prireditev, ki se je odvijala pri Termah 3000 v Moravskih Toplicah, je ponovno predstavila prekmursko ljudsko kulturo, kulinariko, ples in glasbo. Na stojnicah so rokodelci in izdelovalci tradicionalnih obrti ter ostali ponudniki predstavili svoje ročno narejene izdelke.

Iz kotla na odprtem ognju je zadišalo po okusnem bograču, predstavili so postopek za izdelavo prekmurske gibanice, poizkusiti je bilo mogoče langaš in ostale dobrote prekmurske kulinarike.

Ljudski pevci, glasbeniki ter folklorni plesalci so poskrbeli za ples in etno glasbo, v šotoru so lahko obiskovalci prisluhnili zabavni glasbi. Za še več prekmurskega ljudskega izročila in prikaza lokalnih običajev je poskrbel prekmurski pozvačin.

Na prireditvi so pripravili razstavo starodobnih koles, s katerimi so se nekateri obiskovalci poizkusili tudi zapeljati.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.