https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prosti strel: Mario Sačer - Muri je mesto v prvi ligi

Murska Sobota  

V tokratnem Prostem strelu smo se pogovarjali z Mariom Sačerjem, nekdanjim igralcem Mure in Polane.

Od najinega zadnjega pogovora je minilo dve leti in pol. Takrat si se priključil vrstam Polane, kjer si po poškodbi odigral odlično polovico sezone, nato si se vrnil na Hrvaško. Odigral si eno sezono za Dugopolje, pred začetkom minule sezone pa si se vrnil v rodni Varaždin.


Kako se spominjaš tiste polovice sezone v Veliki Polani?

Pol sezone, ki sem je preživel v Polani, mi je ostalo v zelo lepem spominu. Bilo je veliko lepih trenutkov in stkal sem nova prijateljstva. Trener, soigralci, navijači, vsi bodo za vedno ostali v mojem spominu.

Lahko bi rekli, da si ostal navijač Polane. Pa tudi v Polani si ostal priljubljen, nekaj navijačev si je celo ogledalo tekmo dodatnih kvalifikacij proti Istri.

Da, rad bi se zahvalil prijateljem iz Velike Polane, ki so nas prišli bodrit na pohodu na 1. HNL.

Vrnil si se na Hrvaško, v tej sezoni si igral za Varaždin, ki mu je v dodatnih kvalifikacijah žal malo zmanjkalo za uvrstitev v 1. HNL.

Na žalost se nam ni uspelo uvrstiti v 1. HNL. Prvo nam je do osvojitve naslova zmanjkala ena točka, potem nam je v dodatnih kvalifikacijah zmanjkal en gol ... Zelo mi je žal, še posebej zato, ker smo v obeh tekmah bili veliko boljši nasprotnik od prvoligaša. Po tekmi so nam igralci in trener Istre povedali, da niti Dinamo, Hajduk ali Rijeka niso tako pritiskali in stiskali skozi celotno tekmo kot Varaždin.

Tudi Polani je na koncu malo zmanjkalo za osvojitev naslova prvaka.

Spremljam na Facebooku vse kar se dogaja v Polani in res mi je žal, da niso uspeli osvojiti naslova prvaka.

Mura medtem pa se je spet uvrstila v 1. SNL.

Kot bivši igralec Mure sem zelo vesel, ker so se uspeli vrniti v 1. SNL, ker jim je tam tudi mesto. Imajo odlično mlado ekipo z vrhunskim trenerjem.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

V Varaždinu imam pogodbo še za eno leto, a če pride prava ponudba ... sem pripravljen na pogovor.

    Fotogalerija