https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prvi del ocenjevanja mesa, mleka in sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod že za nami

Gornja Radgona, 30.06.2018 ob 6:05  

V okviru 56. mednarodnega sejma AGRA je potekalo ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov ter kakovost sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. 


Pri mesnih izdelkih ocenjujejo, da so izdelki vedno bolj kakovostni in tržno privlačni. Z ocenjevanjem želijo spodbuditi proizvodnjo najvišje kakovosti in tudi ustrezno nagraditi z medaljami oziroma priznanji. Letos beležijo povečanje števila vzorcev, povečanje števila proizvajalcev. Izdelki imajo manj maščob, manj "kemije", kar jih uvršča med varno prehrano. Komisija pogreša inovativnost, ki zadnja leta malce peša. Med salamami je zmagala salama s tartufi iz podjetja PELOS (Nova Gorica). O ocenjevanju mesa v okviru sejma AGRA smo pred časom že pisali. Pohvaliti je še potrebno ribje mesto, ki ga proizvajalci nekoč sploh niso uporabljali. 

Pri ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov sodeluje manjše število proizvajalcev. Opaziti je manj klasičnih izdelkov, več izdelkov z različnimi dodatki. Izdelki sledijo trendom pakiranja, manj maščob. V strokovni komisiji so kritični do različnih dodatkov in proizvajalcem za naslednje leto predlagajo dodelavo osnovni tehnični postopek in pogled na harmonijo celotnega izdelka. Ocenjenih je bilo 200 vzorcev, 26 izdelkov več kot lani. Beležijo konstantno kakovost. Letos so podelili nekoliko manj zlatih medalj, več je bilo podeljenih srebrnih in bronastih medalj. Ocenjujejo slabšo kakovost kot lani, a so izdelki še vedno na zelo visoki kakovostni ravni. Sladoledi so oljasti, mastni in prave energetske bombe, zato so še posebej nagradili linijo sladoledom MAXIM PREMIUM na palčki. 

Letos opažajo trend gaziranih in pol gaziranih pijač. Voda vseh proizvajalcev je zelo kakovostna kar potrjuje dejstvo, da ta konec Evrope razpolaga z dobrimi vodnimi resursi. Med sokovi prevladuje aronija, ki je kot sadež zelo zdravilna in raste že na številnih nasadih po Sloveniji. Razširjena je ponudba zelenjavnih sokov v različnih kombinacijah (rdeča pesa z mesom, špinača), tudi kombinacijo sadje-zelenjava. Količine sladkorja oziroma nektarja proizvajalci ne nadomeščajo z umetnimi sladili. Brezalkoholne pijače vsebujejo manj umetnih sladil in umetnih agresivnih arom. Pojavlja se večje število sirupov, ki imajo dodane različne začimbe (meta, melisa, bezeg, sladki pelih, sivka, timijan). 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.