https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prosti strel: Roman Gostan - v soboto še zadnjič na igrišču

28.6.2018  

V tokratnem Prostem strelu smo se pogovarjali z Romanom Gostanom, nogometašem Odranec, ki v soboto na prijateljskem turnirju in s tekmo proti Muri, končuje svojo bogato igralsko kariero.

 

Za začetek nam je povedal nekaj o svoji karieri.

Trenirati sem začel pri devetih letih v domačem klubu. Moj prvi trener je bil Stanko Casar, ki me je naučil osnov nogometa. Ob zaključku osnovne šole sem se na predlog takratnega trenerja Odranec, Draga Posavca, preselil k Muri, kjer sem igral sprva za kadetsko, potem še za mladinsko ekipo. Takrat sem si izboril tudi igranje v mlajših reprezentančnih selekcijah. Poleg tega smo zadnje leto mojega mladinskega staža bili državni prvaki in pokalni podprvaki Slovenije. Zahvala za uspehe gre trenerjem pri Muri.

Potem sem se preizkusil še v 2. SNL v dresu Nafte in Beltinec, potem pa je prišel klic iz Mure, ki je bila takrat v prvi ligi. Po tem obdobju je sledila štiriletna avantura v Avstriji, od kjer sem odnesel čudovite spomine in nove prijatelje (Gussing, Neuhaus).

Odločil sem se, da se vrnem nazaj domov, kjer sem zadnjih devet let. V teh devetih letih sem doživel praktično vse kar se v 3. SNL da doživeti. Dvakrat smo bili prvaki, enkrat smo se krčevito borili za obstanek, bil sem najboljši strelec lige ...

Na koncu pa je na žalost prišla ta poškodba kolena, ki me je zaustavila, da bi še naprej užival s prijatelji na igrišču. Kar se tiče prihodnosti, imam trenersko licenco B in treniram ekipo U9, cilj pa imam seveda narediti še višjo licenco in nekoč prevzeti katero izmed članskih ekip.

Na koncu pa gre zahvala vsem trenerjem, soigralcem, delavcem v klubih. Hvala vsem za neprecenljive trenutke, predvsem pa hvala staršem in družini, ko so me vedno podpirali.

V soboto še zadnjič na igrišču.

V soboto, 30. junija bo Roman v Odrancih še zadnjič stopil na igrišče kot igralec, na dogodku, poimenovanem enostavno: "Roman Gostan: zadnjič na nogometni zelenici".

Romanu v čast bo odigran kratki revialni turnir, s pričetkom ob 15:20. Na njem bodo naslednje ekipe:

DOMAČI PRIJATELJI- Prijatelji iz Odranec in začetka Romanove športne poti
MURA EX MLADINCI- Soigralci iz zlate Murine mladinske ekipe, v kateri je nastopal Roman Gostan
MIX PRIJATELJI- Romanovi soigralci in prijatelji iz večih klubov, s katerimi je kot soigralec nastopal v svoji bogati karieri.

Za vrhunec dogajanja pa sledi še članska prijateljska tekma med Odranci in Muro, s pričetkom ob 18:00.

    Fotogalerija