https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

To so podjetja, ki so bila uspešna na razpisu v okviru pomurskega zakona

11.07.2018 ob 12:00  

Včeraj je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo prejemnike subvencij v okviru javnega razpisa za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest na območju izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2019.

Razpisanih je bilo skupno 1,4 milijona evrov, od tega 625 tisoč evrov za letošnje leto in 775 tisoč evrov za prihodnje leto.

Na omenjen javni razpis se je prijavilo 53 vlagateljev, vrednost prijavljenih projektov pa je znašala nekaj več kot 19 milijonov evrov, medtem ko je bilo zaprošenih za dobrih 6 milijonov evrov.

Od 53-ih projektov je bilo 11 zavrnjenih zaradi vsebinskih razlogov, 4 zaradi prenizke ocene, za 30 projektov pa ni bilo dovolj sredstev za sofinanciranje. En vlagatelj je sporočil, da odstopa od podpisa pogodbe.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo finančno s strani državnega proračuna podprlo naslednjih osem projektov, spodaj naštetih podjetij:

  -  Šumer, d. o. o. iz Ljubečne, s poslovnimi prostori v nekdanji Murini hali v Lendavi - večnamenski kuhinjski pripomoček Šumi-U1: 124.625 evrov

  -  Rosenbauer, d. o. o.  iz Gornje Radgone - proizvodna hala za montažo gasilskih komponent: 200 tisoč evrov

  -  Odelo Slovenija, d. o. o. iz Prebolda - za razširitev proizvodnih kapacitet v Črešnjevcih: 200 tisoč evrov

  -  TPM, d. o. o. iz Dolnje Bistrice - nakup CNC laserskega rezalnika: 146.250 evrov

  -  BP Blister Pack, d. o. o. iz Odranec - modernizacija proizvodnega procesa: 155.688,75 evra

  -  Aluvar, d. o. o. iz Gančan - proizvodnja novih izdelkov lastnega razvoja: 119.384,55 evra

  -  Mobitex, d. o. o. iz Lendave - tovarna prihodnosti za zelo zahtevne VAR-KON: 200 tisoč evrov

  -  Var, d. o. o. iz Gornje Radgone - proizvodnja linija za izdelavo novih izdelkov: 200 tisoč evrov

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2018 ob 13:26 pišta gost

      Spet so iz Ljubljane dali v Pomurje nekaj drobiža. Vse to je en sam drobiž v primerjavi s tem, koliko denarja se drugje ponuca. Pri drugem tiru bodo aneksi višji, kot je ta denar našim podjetnikom. Za anekse pa vemo za kaj so. Da si jih akteri med seboj razdelijo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2018 ob 8:53 77 gost

      Jebeš zakon delo na črno je najbolj plačano,pač pa itak tisti, ki ga pišejo, mislim na zakon ga najbolj kršijo zakaj ga pa nebi tudi jaz.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2018 ob 10:32 gost

      Mij sklenemo posel za 1.000.000 EUR, anekse ribnemo pa na 4.000.000 EUR. Sistem, ki mu ni para, in banda skorumpirana to podpira, davkoplačevalci pa jemo hrastovo lubje. Pri nas v Sloveniji se se ne morejo zmanjšati samo število življenjski let, davek in aneksi. Vse to se dviguje, ljudje smo vedno starejši, država nam pobere vedno več davka, lopovi imajo vedno bolj polne žepe. Na zdravje še na mnoga leta. Bog nas živi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2018 ob 19:09 janezek gost

      In čestitke podjetjem, ki so uspela pridobiti sredstva na tem res bizarno nizkem razpisu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.