https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z željo po optimalni vključenosti v vrtec izdano soglasje k povečanemu številu otrok v oddelkih

Puconci, 07.08.2018 ob 6:00  

Vrtec pri Osnovni šoli Puconci in Osnovna šola Puconci imajo že vrsto let tradicionalno dober vpis otrok in učencev, ki se nadaljuje in predvideva tudi v prihajajočem šolskem letu 2018/2019. 


Zaradi ugodne geografske lege in bližine regionalnega središča, delovnih mest v sami občini, kakor tudi odličnih infrastrukturnih pogojev pri Osnovni šoli Puconci, se za vpis otrok v ta šolski okoliš odločajo tudi starši iz drugih pomurskih občin. 17. člen Zakona o vrtcih tudi določa, da pristojni organ lokalne skupnosti ustanoviteljice vrtca lahko glede na razmere in položaj dejavnosti predšolske vzgoje v lokalni skupnosti odloči, da lahko število otrok v oddelku presega število, kot ga določa prvi odstavek imenovanega člena, vendar za največ dva otroka v oddelku. V skladu z določili 24. člena Pravilnika o normativih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje, vrsto in število oddelkov ter število otrok v oddelku določi vrtec v soglasju z občino, ustanoviteljico vrtca.

Foto: Osnovna šola Puconci

Z željo po optimalni vključenosti v vrtec izdano soglasje k povečanemu številu otrok v oddelkih

Občinski svet Občine Puconci je na 28. redni seji, dne 12. 7. ugodil prošnji za odobritev fleksibilnega normativa za oddelke Vrtca pri Osnovni šoli Puconci za šolsko leto 2018/2019. Odobreno je bilo povečanje števila otrok glede na veljaven normativ za največ dva otroka za štiri oddelke v enoti Brezovci, štiri oddelke v enoti Puconci in eden oddelek v enoti Bodonci (odobritev fleksibilnega normativa za 9 oddelkov - povečanje števila otrok za dva otroka na normativ oddelka). Zaradi povpraševanja za vpis v vrtce in z željo po optimalni vključenosti v vrtec, je Občinski svet izdal soglasje k povečanemu številu otrok v navedenih oddelkih, kot v skladu z zakonodajo.

V Vrtcu pri OŠ Puconci 13,5 oddelkov vrtca, zaenkrat vpisanih 207 otrok

Sistemizacija delovnih mest v vrtcu se določa na podlagi števila oddelkov in števila otrok, ob uporabi normativov, določenih v Pravilniku o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje predšolske vzgoje. V Vrtcu pri OŠ Puconci bodo v šolskem letu 2018/19 imeli 13,5 oddelkov vrtca, kar je sicer za pol oddelka manj kot v šolskem letu 2017/18 in pomeni tudi eno strokovno delavko manj. Skupaj bo vpisanih 207 otrok, obstaja pa možnost sprejema še 21 otrok, kar pomeni skupaj 228 otrok za šolsko leto 2018/19.

Kot že zapisano, se bo fleksibilni normativ uporabil v 9 oddelkih, v enoti Puconci za vse 4 skupine, za 4 skupine v Brezovcih in eno v Bodoncih. Po preteklih izkušnjah se običajno med šolskim letom vpiše za en oddelek otrok. Občinski svet Občine Puconci je soglašal s predlagano sistemizacijo delovnih mest Osnovne šole Puconci za zaposlene v vrtcu za šolsko leto 2018/2019.

Sistemizacija nadstandardnih storitev Osnovne šole Puconci v šolskem letu 2017/2018

Občinski svet Občine Puconci je prav tako podal soglasje k sistemizaciji delovnih mest za nadstandardni del programa Osnovne šole Puconci za dodatni dve uri za ločeno poučevanje v Bodoncih, ki bo veljal od 1.9.2018 do 31.8.2019. Občinski svet Občine Puconci je sprejel tudi Sklep o določitvi ekonomske cene Vrtca pri OŠ Puconci, ki znaša 411,23 evrov.

Sistemizacijo delovnih mest določa ravnatelj na podlagi 108. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. K sistemizaciji delovnih mest šole, ki se določijo na podlagi normativov in standardov, daje soglasje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki tudi financira ta delovna mesta. K delu sistemizacije, kjer sredstva zagotavlja lokalna skupnost ali se financirajo iz tržne dejavnosti šole, pa soglasje poda ustanovitelj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2018 ob 13:38 pancho vila gost

      V Nemčiji v Berlinu obstajajo že brezplačni vrtci. Kje smo mi v gümli?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2018 ob 13:41 gost

      Je kdo o tem kaj vprašal vzgojiteljice?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.08.2018 ob 13:52 Fiona gost

      Glavno ka puno dece 😁. Boli je rit za vse... Či se kaj zgodij pa itak na...e vzg😈😡😵😁

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.