https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

V RIS Dvorcu Rakičan pričeli s prvim projektom Evropske prostovoljske službe

3.3.2017  

V okviru programa Erasmus+ so v RIS Dvorcu Rakičan pričeli s prvim projektom prostovoljstva z naslovom »Design the future«. V okviru projekta bosta izkušnje pridobivala dva prostovoljca iz Romunije.


S projektom želijo mladim približati in omogočiti možnosti za pridobitev dodatnih delovnih izkušenj na področju ohranjanja kulturne dediščine skozi kreativno industrijo.

RIS Dvorec Rakičan ima kot javni zavod sedež v dvorcu Rakičan, prvi podatki o njem izvirajo iz leta 1431. Dvorec je poleg rednega vzdrževanja potreben obnove, tako notranje kot zunanje, poleg dvorca se je ohranila tudi kapelica, ki je prav tako skozi leta izgubila svoj prvoten čar.

 

V okviru projekta bodo omogočili izkušnje dvema mladima prostovoljcema v starosti od 18 do 30 let, ki ju zanima kulturna dediščina, arhitektura, urejanje okolice, dizajn ipd.

Prostovoljcema želimo omogočiti aktivno udejstvovanje v družbi z namenom spodbujanja njune kreativnosti in ustvarjalnosti skozi svoj lasten projekt o obnovi dvorca. Pridobivala bosta nova znanja in kompetence ter praktične izkušnje na omenjenem področju, ki jima bodo morebiti koristile v prihodnosti na njuni karierni poti. Ob razvijanju svoje projektne ideje bosta obenem spoznavala kulturo naše regije, naše navade, jezik, kulinariko itd.

Dolgoročno ali kratkoročno bivanje in delo v tujini predstavljta neprecenljivo izkušnjo.  Zato bodo mlade spodbujali, da se bodo udeleževali tovrstnih programov in obenem ustvarjali ustrezne pogoje in vsebine, da se bodo mladi iz drugih držav lahko udeležili Evropske prostovoljske službe v Prekmurju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.