https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Brežice premočan nasprotnik za Pomurje

Murska Sobota, 14.10.2018  

Včeraj je bil v na OŠIII v Murski Soboti odigran 5. krog 1. B rokometne lige za moške, kjer so gostje iz Brežic premagali domače Pomurje z rezultatom 34:31.

RK Pomurje - RK Brežice 31:34 (13:19)

RK Pomurje: Škrjanec 10 obr., Černela 2 obr., Marič-Vild, Žižek-Cvetko 7, Hedl 5, Jankovič 4, Koderman 3, Osterc 3, Kozelj 2, Gregorec 2, Topolovec 2, Bombek 1, Sever 1, Falež 1, Kocan, Hameršak

RK Brežice:
Kozole 13 obr., Krivokapič 1 obr., Tomše J. 10, Tomše M. 5, Deržič 4, Lipej 4, Pernovšek 4, Derenda 1, Zagode 1, Dučanovič, Udovč, Matjašič

Rokometaši Pomurja so tekmo odprli katastrofalno. V 7. minuti je bilo že 1:5 za goste iz Brežic. Niti prva minuta odmora v 6. minuti ni pomagala, da bi se domačini zbrali. Prednost 3-4 zadetkov do gostje držali do 18. minute, ko so najprej zadeli 2-krat zapored in potem še, med 22. in 26. minuto 4-krat zapored in semafor je kazal 8:16. Tudi druga minuta odmora domačega trenerja Potočnjaka v 24. minuti ni veliko pomagala. Domači so sicer naredili delni izid 5:1 in se v 29. minuti približali na 13:17. Z dvema zadetkoma gostov so gostje odšli na odmor z visoko prednostjo 13:19.

V začetku drugega polčasa je po 2:0 v 2. minutah kazalo, da so se domači zbudili, vendar so gostje z delnim izidom 0:3 prišli do svoje najvišje prednosti +7 (15:22). Domači so počasi z boljšo obrambo in hitro igro lovili goste iz Brežic. V 44. minuti je začasni gostujoči trener Đapo vzel svojo že tretjo minuto odmora, da bi preprečil serijo domačih, ki so se v 44. minuti približali na -2 (23:25). Ob glasnem navijanju domačih navijačev sta v 47. minuti, ko je na semaforju nekaj minut stal rezultat 25:26 sta sodnika 2-krat izključila domačega igralca Hedla. Kljub vsemu so v 52. minuti domači končno ujeli priključek, ko je Žižek Cvetko izenačil na 27. Pri rezultatu 28:28 so domači celo imeli možnost povesti, vendar priložnosti niso izkoristili. 4. minute pred koncem so domači še zadnjič izenačil na 29. Sodnika pa sta še vedno parala živce gledalcem in igralcem obeh moštev. Občasno se tudi sama nista mogla zediniti o pravilni odločitvi. Domači igralci so se vse bolj posvečali sojenju, kot igri in rezultat je bil delni izid 0:3 in vodstvu gostov 29:32 dve minuti pred koncem. Do konca tekme sta ekipi zadeli še vsaka po dvakrat in končni izid tekme 31:34.

Kljub slabemu sojenju (ekipa Pomurja je napovedal pritožbo) so si za poraz krivi rokometaši Pomurja sami, saj so bili zelo nezbrani pri zaključnih strelih, ter zelo slabi v obrambi, predvsem v prvem polčasu. Zadeli so manj kot 50% vseh strelov, ki so jih sprožili proti vratom gostujočih vratarjev. Zgrešili so tudi 3 7metrovke (gostje samo 2).

Pri domačih je Žižek Cvetko dosegel 7 zadetkov (4/5 iz 7m), Hedl pa 5 zadetkov (1/2 iz 7m). Pri rokometaših Brežic pa sta ponovno bila prva strelca brata Tomše. Jaka je dosegel 10 zadetkov (4/6 iz 7m), Miha pa 5 zadetkov (2/2 iz 7m). Zorič je prav tako dosegel 5 zadetkov.

V naslednjem krogu rokometaši Pomurja gostujejo v Radečah, ki so v tem krogu v gosteh skoraj presenetili Izolo, Brežice pa gostijo Črnomelj, ki se je v tem krogu solidno upiral Slovenj Gradcu.

Več fotografij v spodnji galerji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.