https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Vlada programom zaposlovanja namenila 91,4 milijona evrov za vključitev 34.570 oseb

23.11.2018 ob 12:40  

Vlada RS je na včerajšnji seji sprejela načrt za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja (APZ) za leto 2019. Za ukrepe iz tega naslova bo na voljo skupno 91,4 milijona evrov, v programe pa se predvideva vključitev 34.570 oseb.


Od skupno predvidenih 91,4 milijona evrov, ki jih bo vlada RS namenila za programe zaposlovanja (APZ) v letu 2019, bo 56,3 milijona evropskih sredstev, ki jih bo prispeval Evropski socialni sklad.

Foto: mzi.gov.si

Koliko oseb se bo vključilo v programe APZ?

Kot so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, se v programe aktivne politike zaposlovanja v 2019 predvideva vključitev 31.070 brezposelnih in 3500 zaposlenih oseb. Pri tem bodo posebno pozornost namenili tudi prejemnikom denarne socialne pomoči, vključili bodo namreč 7200 prejemnikov denarnega nadomestila.

Kdo so ciljne skupine za vključitev v programe APZ?

Pretežni del programov APZ bo namenjen spodbujanju zaposlovanja in usposabljanju ciljnih skupin, ki sicer na trgu dela predstavljajo strukturni problem. Kot je po seji vlade povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, bodo ključne ciljne skupine dolgotrajno brezposelni, starejši od 50 let, nizko izobraženi in mladi.

Pomemben vsak brezposelni, mlad in starejši

Po besedah ministrice želijo na trg dela vključiti čim več dolgotrajno brezposelnih, mladih in tudi starejših.  Centri za socialno delo in uradi za delo ZRSZ imajo tako že smernice, da je pomemben vsak brezposelni, vsak starejši, in da je potrebna individualna obravnava vsakega posebej. Vključene osebe bodo s tem pridobile znanja in veščine, s katerimi si bomo lahko povečale zaposlitvene možnosti, še poroča portal STA. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.