https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

VIDEO: Sedmerček Špele Kolbl, Tjaša Tibaut ujela številko 300

26.11.2018  

Pomurke so tudi na slovenski Obali podaljšale zmagovalni niz, in na zimski premor odhajajo brez oddane točke. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s 0:15 odpravila zasedbo Ankarana in vknjižila najvišjo zmago v jesenskem delu prvenstva. Varovanke Nuše Ladinek so tekmo na razmočeni zelenici odločile že v uvodnih minutah tekme, ko so si hitro priigrale visoko prednost. S sedmimi goli je blestela Špela Kolbl, vodilna strelka prvenstva pa je jesen sklenila s 26 zadetki na svojem računu. Dvakrat sta zadeli Špela Rozmarič in Luana Zajmi, gol k zmagi pa so dodale še Kaja Korošec, Sara Makovec, Eva Potočnik in Tjaša Tibaut, ki se je v Ankaranu razveselila posebnega dosežka. 

 

 

ŽNK Ankaran Obala - ŽNK TELEMACH GMT Beltinci 0:15

Strelke: Korošec (9), Zajmi (11, 81), Potočnik (12), Kolbl (13, 14, 47, 63, 71, 82, 89), Rozmarič (17, 73), Tibaut (32), Makovec (50)

 

ŽNK TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Rozmarič, Sok, N. Nemec, Korošec, Makovec (54 Pernek), Zajmi, Kolbl, Tibaut (46 Hofman), Potočnik. Trenerka: Nuša Ladinek. 

Devetindvajsetletnica je s soigralkami proslavila 300. gol v državnem prvenstvu. »Tristoti zadetek je določen mejnik in poplačilo za vztrajanje v slovenski ligi. Le-ta morda ni na najvišjem nivoju, a ima dosežek svojo vrednost, saj ni lahko vztrajati toliko časa v domačem prvenstvu. Upam, da bodo zadetki še prišli, veselim se vsakega. Hvaležna sem ekipi, da mi je pomagala do tega dosežka. Veselim se novih tekem s soigralkami,« je o osebnem mejniku dejala najizkušenejša igralka ŽNK TELEMACH GMT Beltincev. 

Marcos Tavares je že večkrat napovedal, da želi v državnem prvenstvu doseči 200 golov, podoben cilj pa si je postavila tudi Tibautova. Nekdanja reprezentantka Slovenije želi v prihodnosti priti tudi do 400. zadetka, še prej pa jo čaka lov na bivšo soigralko Tanjo Vrabel. Nekdanja napadalka Pomurja, zdaj pa sodnica pomočnica z značko FIFA, je v slovenskem prvenstvu dosegla 307 zadetkov, kar je najboljši dosežek od sezone 2000/01, odkar pri NZS zbirajo statistiko ženske lige.

Tibautova se je po doseženem mejniku dotaknila tudi jesenskega dela sezone. Pomurke v 12 krogih niso izgubile niti točke, kar je dobra popotnica za drugi del prvenstva: ˝Tu, kjer smo končale, bomo skušale nadaljevati tudi spomladi. Po zimskem premoru nas najprej čaka Maribor in tekma ne bo enostavna. Zavedamo se svoje naloge. Na vsaki tekmi si želimo pripraviti čim več priložnosti in jih kar se da veliko tudi izkoristiti.˝

Tjaša, ki se je v matično sredina poleti vrnila po enoletni epizodi v Ljubljani, sicer ne skriva, da lahko ekipa igra še bolje: ˝Popoln izkupiček po jesenskem delu sezone je odličen dosežek. Če se dotaknem posameznih tekem, pa verjamem, da bi lahko odigrale še bolje. Upam, da bomo nekatere stvari spomladi še popravile in nizale zmage z uspešnimi predstavami.˝

Utrinke tekme si lahko pogledate v spodnjem posnetku. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2018 ob 16:15 DEBELI FUKJENEC gost

      Novinarji, če je moja kritika vas pomagala, ne vem. Pišite kaj več o teh diklinah. V Prekmurju obstaja še kaj drugega in bolj uspešnega od Mure. Muraši poglejte si to in na kakšno njihovo tekmo pridite. Ne bo vam žal. Dikline gremo po naslov prvakinj. Najboljše v Sloveniji ste.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2018 ob 16:47 Gosak gost

      Debeli Fuknjenec, če ne navijaš za nogometaše Mure, ti ni potrebno stalno ponavljati negativnih komentarjev (izjav, dovtipov, pripomb ...) o Muri. Tudi jaz nisem njihov navijač, sem pa zadovoljen, ko lahko ugotavljam, da se enakovredno merijo z Olimpijo, Mariborom in drugimi prvoligaši.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2018 ob 17:01 DEBELI FUKJENEC gost

        Te dikline so rezultatsko veliko bolj uspešne od nogometašev Mure. Zdaj pa bodi pošten in poglej Sobotainfo in Pomurec koliko člankov je o Muri in koliko o teh diklinah. Se ti zdi to pošteno, moralno, objektivno???????? In, če povabim igralce in navijače Mure, da si pogledajo kakšno tekmo teh diklin, ni to nič slabega, žaljivega, podcenjujočega. Dikline si zaslužijo, da kdaj pridemo na njihovo tekmo tudi, če nismo njihovi navijači.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2018 ob 17:14 DorisKratz gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite++++..........................................>>>>>> www.WebJob33.COM

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2018 ob 17:43 Gosak gost

      Kdo pa je trdil (napisal), da si nogometašice ne zaslužijo pozornosti in pohvale? In, Debeli Fuknjenec, zakaj nisi predlagal, da bi si njihovo tekmo ogledali nogometaši Nafte? Vedno si piker samo do Mure. Mogoče si bolan zaradi njih?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2018 ob 18:01 DEBELI FUKJENEC gost

        Ti znaš brati in razumeti tisto, kar je napisano? ....... Dikline si zaslužijo, da kdaj pridemo na njihovo tekmo tudi, če nismo njihovi navijači. Se ti ne zdi, da smo v tem stavku zajeti VSI? Tako nogometaši Mure kot nogometaši Nafte in vseh ostalih klubov kot tudi vsi ostali, ki se s športom poklicno ne ukvarjamo. VSI.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2018 ob 13:16 Gosak gost

      Nimam kaj drugega dodati, kot da ti čestitam za tvoje samokritično poimenovanje "Debeli Fuknjenec". No, ne vem, če si res debeli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2018 ob 15:58 opa opa gost

      so pa lejpe ti dikline,pa se tak natrenejrane ..uf :) vrauče

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2018 ob 16:32 Gosak gost

      Ha, ha, ha ... Možna je tudi podobnost z gosakom, če bi bilo tebi ljubo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.11.2018 ob 19:42 žgeče gost

      tau so zize poskakuvale :) tau pa je fajn za poglednoti ,pa da špage delajo ..dobro tau idemo na tekmo drgauč ...ka se napasimo malo ka pa te..ajda

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.11.2018 ob 21:03 gledalec gost

      če bi vi znali kolko lipoga lehto tu vidiš bi še na treninge teh lepotic odili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.