https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurje moralo priznati premoč Slovana

Murska Sobota, 23.12.2018  

Rokometaši Pomurja so v zadnjo tekmo jesenskega dela proti Slovanu stopili brez posebnega rezultatskega pričakovanja. Očitno se jim je sproščenost poznala, ter so v prvem polčasu celo vodili proti ekipi iz vrha lestvice. V drugem polčasu so Slovanovci postavili stvari na svoje mesto in prepričljivo zmagali z 25:35.

RK Pomurje - RD LL Grosist Slovan 25:25 (16:14)

RK Pomurje: Škrjanec Matic 3 obr., Vild Marič Fabijan, Osterc Jan 9, Bombek Filip 7, Jankovič Marko 2, Štumpf Marko 2, Kozelj Vasja 2, Žižek Cvetko Boštjan 1, Hedl Jernej 1, Falež Gregor 1, Kocan Dorian in Hameršak Aljaž. Trener: Alan Potočnjak.

RD LL Grosist Slovan: Ponikvar Tine 9 obr., Jugovič Matic, Sankovič Robert 8, Grum Janez 8, Serdišek Ekart Saš 6, Skušek Janez 6, Atanasov Aleksander 4, Gahan Caleb Wilson 1, Cigale Žak 1, Kljun Jure 1, Jovičič Staš. Lukan Rok in Fidel Dušan. Trener: Aleš Repina.

Gostje iz Ljubljane so začeli odlično in povedli z 0:2 in 2:4, domači se niso predali in v 7. minuti najprej izenačili na 5 in minuto kasneje še povedli z 6:5. V 15. minuti je moral gostujoči trener Repina vzeti minuto odmora, saj so njegovi igralci zaostajali z 9:7. Domači so v 18. minuti povedli celo za 3 in gostje so videli, da je "vrag odnesel šalo". Do konca polčasa so domači zadržali prednost 2 zadetkov (16:14).

Prvi zadetek v drugem polčasu so dosegli domačini in ponovno povišali na +3. Gostje so v dveh minutah naredili delni izid 0:4 in prešli v vodstvo z 17:18. Domači so v 36. minuti še izenačili na 18. V 40. minuto je bilo še znosnih 20:22, ko so gostje pritisnili na plin in z delnim izidom 1:6 11 minut pred koncem povedli z 21:28. V tem delu je mrežo domačih polnil Grum, ki je dosegel kar 5 zadetkov iz protinapadov. Do konca tekme so gostje svojo prednost še nekoliko povišali in se veselil zmage z 25:35, kar jim je tudi prineslo 1. mesto na prvenstveni lestvici, zaradi boljše razlike med zadetki, ter zaradi boljšega medsebojnega izida od Slovenj Gradca.

Pri domačih sta Osterc (9) in Bombek (7) skupaj dosegla 16 zadetkov od 22 domačih. Pri gostih pa sta Grum in Sankovič prav tako skupaj dosegla 16 zadetkov (vsak po 8).

Rokometaši Pomurja ostajajo s točko na zadnjem mestu in za 4 točke zaostajajo za predzadnjim oz. 5 točk za 12. mestom, ki še prinaša obstanek.

Na nekaj zadnjih tekmah so sicer rokometaši Pomurja, kljub nepopolni ekipi, pokazali, da se del tekme lahko kosajo z boljšimi ekipami (Izola, Koper, Slovan), vendar je nihanj preveč oz. so previsoka in konec koncev se rokometna tekma igra 60 minut.
Upamo, da se bodo igralci med prazniki spočili in v januarju trdo trenirali, da čim prej ulovijo ekipe pred njimi na prvenstveni lestvici. Prva priložnost bo že v soboto 2.februarja 2019, ko odhajajo na gostovanje v Črnomelj k predzadnji ekipi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.