https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: KD Nona Sobota in KK Beltinci izgubili v gosteh

7.2.2019  

Dve pomurski ekipi, KK Beltinci in KD NONA Sobota, letos nastopata tudi v PARKL ligi. Obe ekipi sta ta vikend odigrali tekmi v gosteh in obe sta se domov vrnili s porazom.


KK Beltinci so na gostovanju v Mariboru proti ekipi RAMS tesno izgubili z 89:85 (27:19, 20:20, 11:16, 31:30)  in tako ostajajo na dnu lestvice.  Prva četrtina se je začela izenačeno na obeh straneh. Domači so ob nekaj zadetih trojkah povedli in zaključili z 8 točkami prednosti. Drugo četrtino je pri domačih pod košem prevladoval Leon Mihelič, ki je v tem delu tekme dosegel 12 točk. Tudi gostje so uspešno zadevali tako, da se je prvi polčas zaključili z rezultatom 47:39.

Drugi del tekme se je pri gostih odlično začel Leon Zver in pomagal Beltinčanom zmanjšati zaostanek na le 3 točke. V zadnji četrtini so koši padali na obeh straneh. Mihelič in Šalamun pri domačih ter Frangež in Zver pri gostih so "trgali" mrežico košev. Gostje so v zadnjih dveh minutah bili zelo blizu in so z osebnimi napakami poskušali zmanjšati zaostanek, a so domači zadeli vse proste mete in ohranili vodstvo. 15 zadetih prostih metov domačih v tej četrtini je bilo tako odločilnih, da so tekmo zmagali z 89:85.

Strelci za RAMS: Mihelič 30, Šalamun 29, Auer 12, Pihlar 10, Kogler 8
Strelci za KK Beltinci: Zver 26, Frangež 21, Gošnjak 10, Kukel 6, Kumin 6, Novak 6, Bojnec 5, Dora 5

KD Nona Sobota,ki letos premierno nastopa v drugi ligi PARKL pa je morala priznati premoč ekipi Adecco Oldstars, rezultat je bil 78:66 (19:16, 22:19, 18:21, 19:10). Tekma se je pričela z nekaj zgrešenimi meti na obeh straneh. Pri gostih sta izstopala Bilič J. in Otopal, pri domačih pa Ocepek in Kolenič. Izenačena igra se je nadaljevala skozi celotni prvi polčas. Domači Oldstarsi so si uspeli priigrati 6 točk prednosti.

Ker sta obe ekipi nastopili v precej okrnjenih postavah se je pri obojih že poznala utrujenost. Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala podobna izenačena igra na obeh straneh. Sobočani so uspeli rahlo zmanjšati zaostanek in pred zadnjim delom tekme zaostajali le še za tri točke. Gostje so dobro igro nadaljevali tudi v zadnji četrtini in uspeli izenačiti rezultat. Na koncu se je poznala krajša klop Murske Sobote in gostje so to uspeli izkoristiti ter tekmo dobili z 12 točkami prednosti. 

Strelci za Adecco Oldstars: Ocepek 24, Kolenič 24, Horvat 13, Ternjak 7, Mirt 5, Rojko 3, Fras 2
Strelci za KD NONA Sobota: Bilić J. 26, Otopal 24, Sedonja 5, Bilić Z. 4, Žigo 4, Lukinovič 3


Foto: Pomurec.com in Oliver Kolenič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2019 ob 19:47 tekma gost

      baje ka incidenti na tekmi v Črenšovcih, kaj več?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.