https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Vodilna ekipa Slovenj Gradca premagala Pomurje

24.2.2019  

Včeraj je vodilna ekipa Slovenj Gradca brez večjih težav premagala zadnjeuvrščeno ekipo Pomurja z rezultatom 25:37 (12:19).

RK Pomurje - RK Slovenj Gradec 25:37 (12:19)


RK Pomurje: Prosenjak Tilen 4 obr., Vild Marič Fabijan 1 obr., Škrjanec Matic, Bombek Filip 5, Jankovič Marko 4, Žižek Cvetko Boštjan 4, Osterc Jan 4, Štumpf Marko 2, Kozelj Vasja 2, Falež Gregor 2, Kocan Dorian 1, Hameršak Aljaž 1, Zver Niko, Pintarič Aleš, Topolovec Matic in trener Alan Potočnjak.

RK Slovenj Gradec: Ošlovnik Domen 9 obr, Turinski Stefan 5 obr, Bulovič Jaroš 5, Pajt Kenan 5, Šal Žan 5, Cvetko Rok 4, Podstenšek Martin 4, Jagodič Žan 4, Orter Balež 2, Dujmovič Matej 2, Yankovskyy Aljoša 2, Yankovskyy Andrej 1, Šiljeg David 1, Štalekar Uroš 1, Tajnik Jan 1, Lesjak Žiga in trener Sebastjan Sovič.

Že začetnih 0:3 in šele v 6. minuti prvi zadetek domačih je dalo slutiti, da so Krorošči prišli v Mursko Soboto po zmago. Kljub vsemu pa so se domači v 9. minuti uspeli približati na 3:4. Z delnim izidom 1:7 so gostje v 17. Minuti pobegnili na 4:11. Do konca prvega polčasa so domači vzpostavili ravnotežje in držali zaostanek 6,7 zadetkov. Končni izid prvega polčasa je bil 12:19.

V drugem polčasu je gostujoči trener Sovič spočil nisilce igre in dal priložnost prav vsem igralcem, ki so v začetku drugega polčasa prednsot povišali na 12:22. Sledilo je obdobje igre "gol za gol". Domači so se uspeli še 2x približati na -9 (44. minuta 18:27 in 21:30 v 50. minuti. Med 51. in 54. minuto so gostej dosegli delni izid 0:5 in povedli z +14. (21:35). Rokometaši Pomurja so do konca tekme uspeli znižati na končnih 25:37.

Pri domačih je Bombek dosegel 5, Jankovič, Žižek Cvetko in Osterc pa po 4 zadetke. Pri gostih so Bulovič, Pajt in Šol dosegli po 5 zadetkov. Pomembni podatki so tudi 14 obramb gostujočih vratarjev proti 5 obrambam domačih vratarjev.

Rokometaši Slovenj Gradca so po spodrsljaju Slovana v Škofljici povišali prednost pred Slovanom na 3 točke. Na dveh točkah zaostanka so rokometaši Krškega. Pomurje ostaja zadnje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Rokometaši Pomurja bodo v naslednjem krogu poizkusili doseči zmago v Brežicah, ki bi ji dala vsaj minimalne možnosti za obstanek. Slovenj Gradec gosti Črnomelj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.